Sandoz Türkiye'den Gebze Fabrikasında sürdürülebilirlikte öncü adımlar
Bugüne kadar aldığı Sıfır Atık Sertifikası, My Green Lab Sertifikası ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası gibi belgelerle sürdürülebilirlik konusundaki uzun vadeli taahhüdünü pekiştiren Sandoz Türkiye, Gebze'de güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama projelerini de hayata geçirdi.
Sandoz Türkiye 70'nci yılında, üretim ve ihracatta olduğu gibi sürdürülebilirlik alanındaki kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Sandoz'un dünyadaki en önemli üretim tesisleri arasında da yer alan, Gebze Fabrikasında hayata geçirilen Güneş Panelleri Faz-2 ve Yağmur Suyu Toplama Sistemi projeleriyle, çevresel etkiyi azaltma ve kaynak verimliliğini artırma hedeflerinde önemli bir kilometre taşı daha geride bırakıldı.
Sandoz Türkiye Gebze Fabrika Direktörü Didem Gelen, projelerin duyurusunu şu sözlerle yaptı: “Gebze-2 sahamızda Güneş Panelleri Faz-2 ve Yağmur Suyu Toplama Sistemi olmak üzere iki önemli sürdürülebilirlik projesinin başarıyla hayata geçirildiğini duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu girişimler çevresel sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji konusundaki kararlılığımızı önemli ölçüde destekliyor. Sandoz'un bir parçası olmaktan ve daha yeşil bir geleceğe doğru yolculuğumuza devam etmekten gurur duyuyoruz. Bu projelerin hayata geçmesi, proje ekiplerimizin gösterdiği özveri ve sıkı çalışmaların bir sonucudur. Bu vesileyle çevresel sürdürülebilirlik konusunda yenilikler yapmaya ve öncülük etmeye devam edeceğimizi ifade etmek isterim.”
Sandoz Gebze Fabrikasında Önemli Sürdürülebilirlik Adımları
Güneş Panelleri Faz-2 Projesiyle Enerjide Büyük Kazanım
Son yatırımlarla Gebze -2 sahasında hayata geçirilen projelerin katkısı şöyle özetleniyor:
· Yıllık Elektrik Üretimi: 1440 MWh/yıl
· Yıllık CO₂ Azaltımı: 605 ton
· Sahanın elektrik ihtiyacının yaklaşık %10'u güneşten sağlanacak
Yağmur Suyu Toplama Sistemiyle Su Tasarrufunda Yenilik
· Yıllık Su Tasarrufu: 15.800 ton
· Sahanın su tüketiminin yaklaşık %15'i yağmur suyundan karşılanacak
· Yağmur suyu, mevcut yedek arıtma havuzlarında toplanarak bahçe sulama ve soğutma kulelerinde kullanılmak üzere devreye alındı.
Hedef Sürdürülebilirlikte Sürekli İyileşme
Sandoz Türkiye, bugüne kadar aldığı Sıfır Atık Sertifikası, My Green Lab Sertifikası ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası gibi belgelerle sürdürülebilirlik konusundaki uzun vadeli taahhüdünü pekiştirmişti. Şirketin laboratuvarında dijitalleşme, enerji tasarrufu, uzun ömürlü ekipman kullanımı, atık azaltımı gibi birçok alanda yürütülen çalışmalar da bu vizyonun bir parçası olarak öne çıkıyor.
Yeşil teknolojilere yapılan yatırımlar ve çevresel inovasyonlarla Sandoz Türkiye, sadece bugünü değil, yarının dünyasını da gözeten bir üretim anlayışıyla sektördeki öncü konumunu güçlendiriyor.
İlgili Kişi
Ulaş Dağlıoğlu
Marjinal Porter Novelli
0544 734 52 21
ulasd@marjinal.com.tr
Sandoz Türkiye hakkında:
Eşdeğer ve biyobenzer ilaçlar endüstrisinin dünya liderleri olan Sandoz, farklı tedavi alanlarında 1000'in üzerinde ürün sunmaktadır. Sandoz dünya genelinde insanların kaliteli ilaçlara erişebilmesi konusunda yeni uygulamalara öncülük eder. Genel merkezi İsviçre'nin Basel şehrinde bulunur. 1955 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Sandoz Türkiye, genel merkez ve Gebze üretim tesisi dahil olmak üzere yaklaşık 800 kişilik bir ekiple faaliyet gösterir. Gebze fabrikası, yüksek üretim kapasitesiyle Sandoz'un dünyadaki en önemli üç üretim merkezinden biri konumundadır. Daha fazla bilgi için https://www.sandoz.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.