Pfizer Onkoloji KML alanındaki nöropazarlama projesiyle Baykuş Ödülleri'nin sahibi oldu
Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) tarafından en başarılı araştırma projelerinin ödüllendirildiği Baykuş Ödülleri'nde Pfizer Onkoloji ve IPSOS araştırma şirketi ortaklığında kronik miyeloid lösemi (KML) alanında uygulanan nöropazarlama projesi ‘İnovatif Baykuş' ve ‘Vizyoner Baykuş' dallarında ödüle layık görüldü. Ödülü Pfizer Onkoloji adına Hematoloji Kıdemli Ticari Strateji Müdürü Berkay Sağlam aldı.
Kronik miyeloid lösemi (KML) hastalığı, kemik iliğinde çok fazla akyuvar üremesi sonucu ortaya çıkan yavaş seyirli bir kan kanseridir. Tedavi edilmediğinde, 2-3 yıl içinde tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa dönüşmektedir1. Ancak hedefe yönelik tedaviler, son on yılda kronik miyeloid lösemi (KML) tedavisinde devrim yarattı2.
Uygulanan nöropazarlama projesi ile, kronik miyeloid lösemi (KML) hastalığı alanında lanse edilecek hedefe yönelik yeni tedavinin iletişim stratejisini belirlemek hedeflendi. Biyometrik ve nörometrik tekniklerin entegre edildiği hibrit bir yöntemle hematologlar üzerinden gerçekleştirilen bu araştırmada; hekimlerin bilinçüstü algılarına ek olarak, KML tedavileri konusunda bilinçaltı duygu ve düşüncelerinin keşfedilmesini sağlayarak daha derin analizlerin elde edilmesi amaçlandı.
KÜNYE:
Araştırma Veren: Pfizer
Pfizer Temsilcileri: Berkay Sağlam, Birkan Aver, Fatih Gençoğlu
Araştırma Şirketi: IPSOS
Araştırma Şirketi Temsilcileri: Deniz Üsten, Deniz Çişem Kurtoğlu, Ali Arslan, Filiz Cebe, Melis Özalp
İletişim:
Marjinal Porter Novelli T: 0212 219 29 71
Ata Ulaş Dağlıoğlu| M: 0544 734 52 21| ulasd@marjinal.com.tr
Pfizer Hakkında:
Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer'de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye'de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında %90'a çıkarmayı hedefliyor.
www.pfizer.com.tr
https://twitter.com/PfizerTurkiye
https://www.facebook.com/PfizerTurkiye/