Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
18.10.2017

Verizon, Qualcomm ve Novatel Wireless, 5G NR mmWave teknolojisine yönelik denemeleri ve bu teknolojinin geniş çaplı ticari kullanımını hızlandırmak için güçlerini birleştirdi

Şirketler, 28 GHz ve 39 GHz mmWave frekans bantları için ortak kararlaştırılmış, mobil 3GPP uyum koşullarını kabul ediyorlar

Verizon, Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM) iştiraki olan Qualcomm Technologies Inc. ve bir Inseego şirketi olan Novatel Wireless; küresel 5G standardı 3GPP tarafından geliştirilen 5G NR Release -15 koşullarını temel alan kablosuz saha çalışmaları ve  5G Yeni Radyo (NR) milimetre dalgası (mmWave) teknolojisinin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapmayı planladıklarını açıkladı. Şirketler 5G NR mmWave teknolojisinin daha hızlı denenerek ticarileşmesini sağlayıp 2020'den önce tam ölçekli bir ticari şebeke kurulumunu destekleyecek mobil ekosistemi oluşturmak için birlikte çalışacaklar.

Verizon Technology Strateji & Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Ed Chan işbirliğini şu şekilde değerlendirdi: “Verizon 5G Teknoloji Forumu'nun başlangıcından bu yana Qualcomm Technologies ile yakın bir şekilde çalışıp diğer teknoloji liderlerinin de yardımıyla yeni nesil kablosuz erişim inovasyonlarına yol gösterecek küresel bir 5G şartnamesinin oluşturmak için çalışıyorduk. Verizon'ın mmWave frekansına yaptığı yatırımlar, mmWave teknolojisinin kurulumu alanındaki uzmanlığımıza paha biçilemez bir katkı yapan türünün ilk örneği sabit geniş bant müşteri denemelerini gerçekleştirmemizi sağlayan esnekliği verdi. Bugün duyurduğumuz işbirliğiyle, Verizon Intelligent Edge Network'ün bir parçası olacak 5G teknolojisinin geliştirilmesi konusundaki liderliğimizi genişletmemizi sağlayacak önemli bir adım daha atmış bulunuyoruz.”

Qualcomm Technologies, Inc. İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Joe Glynn ise gelişmeler hakkında “Qualcomm Technologies gelişmiş mobil geniş bant deneyimi için giderek artan bağlantı ihtiyaçlarına cevap olacak 5G NR mmWave teknolojisini hayata geçirme konusunda çok kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. 5G NR mmWave teknolojisini sabit kablosuz bağlantı ana yönlendiricileri, mobil erişim noktaları, tabletler ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar için ticari kullanıma sunacak bu iş birliği konusunda oldukça heyecanlıyız” dedi.

Inseego Başkanı ve CEO'su Dan Mondor, “17 yıldan uzun bir süredir yenilikçi ürünleri kullanıcılarına ulaştıran Novatel Wireless, mobil verinin ortaya çıktığı günden bu yana her teknoloji nesliyle birlikte yeni mobil cihaz kategorilerine öncülük ediyor. Verizon ve Qualcomm Technologies ile birlikte çalışarak 5G'yi hayata geçireceğimiz için çok heyecanlıyız.” dedi. Novatel Wireless CTO'su Stephen Sek ise “Eşsiz uzmanlığımız ve yetkinliklerimizin yeni nesil yüksek performans mobil geniş bant ve IoT çözümlerini sağlayarak 5G'nin ticarileştirilmesine yardımcı olacağına inanıyoruz” diyerek işbirliğini değerlendirdi.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.