Haberler / Uber Basın Bültenleri
15.05.2018

Sayın Basın Mensubu,

Bugün basında yer alan Uber sürücüsünün alkollü yakalandığına dair iddialara yönelik Uber genel merkezden yapılan basın açıklamasını aşağıda bilginize sunarız.

Basın Açıklaması

Uber, alkol kullanımı konusunda hiçbir tolerans göstermemektedir ve sürücü ortakları bu kuralı kayıt sırasında kabul ederler. Bahsi geçen olayın bir Uber yolculuğu sırasında yaşanmadığını teyit ediyoruz.

Ek bilgiler

• Olay bir Uber yolculuğu esnasında yaşanmamıştır ve sürücü olay günü Uber platformunda aktif değildir. Buna rağmen, önlem olarak sürücünün Uber platformuna erişimi engellenmiştir.

• Uber'in alkol/uyuşturucu kullanımını kesin olarak yasaklayan politikası uygulamada mevcuttur. Daha detaylı bilgi için buradan ulaşabileceğiniz Topluluk Kurallarımız'da bu açıkça belirtilmiştir. (Tüm sürücü ortakları sürüşe başlamadan önce bu kurallara uyacaklarını taahhüt eder ve sürücü ortağı anlaşmasını kabul eder.)

• Bir sürücünün veya yolcunun uygunsuz ya da tehlikeli bir şekilde davrandığına dair bir bildirim aldığımızda, soruşturma süresince sürücünün ya da yolcunun  uygulamayı kullanmasını önlemek için uygulamaya erişimini kaldırırız.

• Akıllı telefonlardan önce mümkün olmayan bir şekilde, teknolojimizi, yolculuk öncesinde, esnasında ve sonrasında güvenliğe odaklanarak kullanmaya devam ediyoruz.

• Telematik gibi son teknoloji ürünlerle olayları ön görmek, önlemek ve azaltmak
          da buna dahildir.

• Ayrıca tüm geri bildirimleri sürekli takip eden ve gerektiği şekilde eş zamanlı olarak aksiyon alan 7/24 acil destek ekibimiz mevcuttur. Bu konuda daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

• Bu doğrultuda, geri bildirimler de kritik öneme sahiptir. Her yolculuktan sonra, yolcular sürücüleri, sürücüler de yolcuları puanlamaktadır. Güvenlik ekibimiz bu bilgileri gözden geçirerek sorunları incelemektedir.

Saygılarımızla,
Uber

Uber
80 ülkede 650'den fazla şehirde hizmet veren ve her gün daha da gelişen Uber, uygulaması aracılığıyla sürücü ve kullanıcılar arasındaki bağı kuruyor. Uber, hızla genişleyen global ağı ile şehirleri daha ulaşılabilir kılarken; kullanıcılar için daha fazla ulaşım seçeneği, sürücü ortakları için daha fazla iş imkanı yaratıyor. 24 Haziran 2014'te İstanbul'da kullanılmaya başlanan ve yaza özel Bodrum ve Çeşme'de de hizmet veren Uber'in, şu an 5.000'i aşkın kayıtlı sürücüsü bulunuyor. Yolcularla sürücüleri bir araya getirmek için lisanslı sürücü ortaklarıyla çalışan Uber; uberXL, taksi ve uberAİLE servisleriyle ulaşımı daha konforlu, güvenli ve kolay bir hale getiriyor. www.uber.com/tr