Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
06.12.2018

TÜSİAD YÖNETİM KURULU ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

TÜSİAD Yönetim Kurulu bugün Anıtkabir'i ziyaret ederek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı.

"Büyük Atatürk;

Bugün TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak, huzurunuzda olmaktan büyük onur duymaktayız. Akıl ve bilimi her zaman rehber kabul ederek bize armağan ettiğiniz Cumhuriyet değerleri geleceğimizin, bağımsızlığımızın ve özgür düşüncenin temel taşlarıdır. Biz de iş dünyası liderleri olarak, Cumhuriyet değerlerinin ışığında, ülkemizi daima ileriye taşıma sorumluluğu içinde çalışmaya devam edeceğiz.

Ülkemizi küresel rekabette ön sıralara taşıyacak bir “ekonomik kalkınma” için çalışmanın yanı sıra, “sosyal kalkınma” için de Türkiye'yi eğitim, bilim, sanat alanlarında parlatmanın gayreti içinde olacağız. Demokratik değerlere olan bağlılığımızı; hukukun üstünlüğü, özgürlük ve sosyal ilerlemeye olan inancımızı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu ülkenin birleştirici, ortak ve “bizi biz yapan” değeri olan zatıalinizi her daim minnetle anıyoruz. Uzun savaş yıllarının ardından emsalsiz bir azimle yeni bir ülke kuran Cumhuriyetimizin tüm kurucu kuşaklarının aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Ruhunuz Şad olsun

En derin saygılarımızla"

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.