Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
10.01.2018

TÜSİAD ve Mercator Stiftung Tarafından "Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu" Eğitim Programı Başvuruları Başladı - Son Başvuru Tarihi 18 Şubat 2018

TÜSİAD ve Mercator Stiftung tarafından “Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu” adlı eğitim programının dördüncüsü 01-08 Temmuz 2018 tarihleri arasında Paris ve Berlin'de düzenlenecek. Türkiye, Almanya ve Avrupa'dan 30 genç uzman katılımı öngörülen program aracılığıyla Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirilecek.

Genç liderlerin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini incelemesine olanak sağlayan bir platform yaratılması amaçlanan programa Türkiye, Almanya ve Avrupa'dan 30 genç uzmanın başvuru süreci bugün başladı.

Programın eşbaşkanlığını Almanya Parlamentosu eski Dış İşleri Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz ve TÜSİAD Başkanı (2010 – 2013) ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner yürütüyor. Forum'a AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini destek vermekte.

“Rethink Europe's Future / AB'nin Geleceğini Düşünmek” ana temasında yürütülecek program çerçevesinde, Avrupa Birliği'ndeki güncel gelişmelere bakılarak Birliğin gelişimi ve yeniden mimarisi, bu bağlamda gelecekte Türkiye - AB ilişkilerinin nasıl şekillendireceği tartışılacak. Katılımcılar yuvarlak masa toplantıları, seminer ve eğitimler aracılığıyla konuya derinlemesine yoğunlaşarak, birbirleriyle sektör ve ülke özelindeki perspektiflerini paylaşacaklar. Ayrıca, program sırasında üst düzey konuk konuşmacılar, katılımcı ülkelerin farklı politika alanlarına ilişkin değerlendirmeler sunacak.

Başvuru Kriterleri

• Üniversite, (tercihen) Yüksek Lisans Mezunu
  • 2 ile 10 yıl arasında politika, ekonomi, medya, kültür, akademi ve sivil toplum alanlarda iş deneyimi
  • Türkiye, Almanya veya AB vatandaşlığı
  • Niyet Mektubu

Tüm sektörlerden genç liderleri, açık eleme süreciyle belirlenecek 30 kişilik kontenjana başvurmaya davet ediyoruz. Programa katılım masrafları düzenleyiciler tarafından karşılanacaktır. Son başvuru tarihi 18 Şubat 2018'dir.

Başvuru sürecine ve Foruma ilişkin bilgiye www.turkey-europe-future-forum.com adresinden, ilgili başvuru formuna  http://application.turkey-europe-future-forum.com adresinden ulaşılabilir.

Ayrıntılı bilgi için:
Program Europe: Mercator Stiftung | Annkatrin Kaiser, annkatrin.kaiser@stiftung-mercator.de| +49 201 24522-746
Program Türkiye TÜSİAD | Nur Beler Levi, nbeler@tusiad.org  | T +90 212 249 19 29 -157

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.