Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
07.11.2017

TÜSİAD, UNFCCC 23. Taraflar Konferansı'nda İklim Değişikliğiyle Mücadeleye İlişkin Önerilerini Paylaşacak

İklim değişikliği küresel ölçekteki en önemli sorunlarımızdan biri…

İklim değişikliğinin etkilerini birçok alanda giderek artan bir ölçekte hissediyoruz.

Türkiye'nin, içinde bulunduğu iklim kuşağı değerlendirildiğinde, düşük karbonlu kalkınma ve iklim değişikliğine karşı politikalar üzerinde odaklanması gerektiğine inanıyoruz.
TÜSİAD olarak, iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik önemli bir mutabakatın ürünü olan Paris Anlaşması'nı stratejik öncelik olarak benimsedik.

Türkiye'nin iklim değişikliği ile mücadele konusunda ulusal politikalarını oluşturmasını ve uygulama sürecini etkili bir şekilde devam ettirmesini kararlılıkla destekliyoruz.
Bu süreçte, Paris Anlaşması kapsamında Türkiye'nin konumuna yönelik girişimlerin kararlılıkla sürdürülmesini çok önemli görüyoruz.

Bu anlayışla, TÜSİAD olarak önerilerimizi “İklim Değişikliğiyle Mücadele Alanında TÜSİAD Tutum Belgesi” ile ortaya koyduk.

Bu belgede kamu ve özel sektörün, kaynak verimliliğine ve düşük karbon ekonomisine geçişine yönelik önerilerimiz yer alıyor.

Öte yandan, TÜSİAD olarak, dünyada iklim değişikliği konusunda en büyük organizasyon olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) Taraflar Konferansı'na (COP) her yıl katılıyor ve yan etkinliklerde yer alıyoruz.

Bu yıl Almanya'nın Bonn kentinde 23'üncüsü düzenlenecek Konferans'ta da, 9 ve 10 Kasım tarihlerinde, iki farklı etkinlikte üyelerimizle birlikte TÜSİAD olarak yer alacağız. Katıldığımız etkinlikler aracılığı ile iklim değişikliği ile mücadele alanındaki TÜSİAD tutum belgemizi de bu uluslararası platformda tanıtacağız.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.