Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
24.10.2017

TÜSİAD Silikon Vadisi Ziyareti

TÜSİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri, Silikon Vadisi Ağı'nın açılışı vesilesiyle 23-24 Ekim tarihlerinde San Francisco bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdi. TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı üyesi olan girişimci, yönetici, mühendis, bilim insanı ve yatırımcıların geniş katılımıyla girişimcilik ekosisteminin önde gelen merkezlerinden Galvanize'da bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğin açılışını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Argat ve TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Dönem Başkanı Ayşegül İldeniz yaptı. Foundation Capital Kurucu Ortağı Warren Weiss ve Silver Spring Networks CEO'su Michael Bell'in katıldığı panelde ise Silikon Vadisi'nde girişimciliğin dinamikleri ele alındı.

Bilecik açılış konuşmasında Silikon Vadisi'ndeki çalışmaların dönüştürücü gücüne; Türkiye ve Vadi ekosistemi arasındaki ilişkinin güçlendirilmesinin önemine işaret etti. Bilecik, “Türk iş dünyası olarak bu bölgede varlık göstermeyi, buradaki olağanüstü birikimden yararlanmayı, TÜSİAD'ın dijital ekonomi, Sanayi 4.0 ve girişimcilik alanlarındaki çalışmalarına katkı sağlamayı ve karşılıklı yatırım imkanlarını geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yapılan temaslarda TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı'nın etkili işleyişine yönelik çalışma prensiplerinin yanı sıra Türkiye'nin inovasyon ve girişimcilik ekosistemine katma değer sağlayacak öneriler tartışıldı.

TÜSİAD heyeti, program kapsamında Dünya Ekonomik Forumu Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi'nin yanı sıra Silikon Vadisi bölgesinde yerleşik teknoloji ve risk sermayesi şirketlerinin yöneticileriyle de bir araya geldi.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.