Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
02.10.2017

TÜSİAD Sanayi 4.0 Günleri'nin Üçüncüsünü Düzenledi

“Artırılmış Gerçeklik” temalı toplantı 29 Eylül Cuma günü TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleşti

Sanayideki dijital dönüşümün Türk sanayisinin rekabet gücüne etkisini ortaya koymak ve Türk iş dünyasının, iyi örneklerin paylaşımı yoluyla, dördüncü sanayi devrimini yakalamasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen TÜSİAD Sanayi 4.0 Günleri'nin üçüncüsü 29 Eylül 2017 tarihinde TÜSİAD Genel Merkezi'nde yapıldı.

Açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır'ın gerçekleştirdiği toplantıda, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız bir konuşma yaptı.

Sanal görüntülerin gerçek ortam ile entegre edilmesini sağlayan ve ürün modellemesinden pazarlamaya kadar pek çok alanda Sanayi 4.0 devrimini yaşatan “Artırılmış Gerçeklik” teknolojisinin ana temasını oluşturduğu etkinlikte, çözüm sağlayan ve çözümü uygulayan, Türkiye'nin önde gelen sanayi şirketlerinin temsilcilerinin katıldığı “Artırılmış Gerçeklik Konusunda Teknoloji Üreten Şirketlerin Değerlendirmeleri” ve “Artırılmış Gerçeklik Konusunda Uygulayıcı Tecrübeleri” konulu iki panel düzenlendi.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.