Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
22.11.2017

Türk teknoloji şirketi Proline, Katar'ın önde gelen kurumlarından Somod Resilience Center (SRC) ile stratejik Ar-Ge için iş birliği kararı aldı

Paris'te gerçekleştirilen ve güvenlik teknolojileri alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Milipol 2017'de duyurulan anlaşma ile akıllı ve güvenli şehirler alanında teknoloji ihraç eden ve çözümlerini Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya'ya ulaştıran Proline, Somod Resilience Center ile birlikte çalışarak akıllı ve güvenli şehirler alanında yazılım geliştirecek.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri alanında hem Türkiye'de hem de Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya'da çözümler sunan Türk teknoloji şirketi Proline, havaalanları, limanlar, finans merkezleri, konsolosluk binaları, askeri bölgeler ve cezaevleri gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanların güvenliğinin sağlanabilmesi için yeni nesil teknolojik ürünler kullanıp güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor. 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını yenilikçi Türk mühendisliği ile dönüştüren Proline, yaklaşık 120 km'lik bir alanın güvenliğini yüksek teknolojili ürünler ve çözümler ile üst seviyeye çıkarıp Doha'yı “Akıllı ve Güvenli Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşımıştı. 200 km'nin üzerinde fiber optik altyapı üzerine güvenlik kameraları, sensörler ve video analitik sistemler içeren güvenlik çözümü, komuta-kontrol merkezinde çalışan akıllı yazılımlar ile desteklenerek Katarlı yetkililere başarıyla teslim edilmişti.

Proline'ın Tala'a projesindeki başarısından sonra Katar devleti tarafından desteklenen ve yazılım geliştirme alanına da odaklanan Katar'ın önde gelen kurumlarından biri olan Somod Resilience Center da akıllı ve güvenli şehirler alanında birlikte çalışabilmek için Proline ile iş birliğine gitme kararı aldı. Dönüşümlü olarak bir yıl Katar'da bir yıl Paris'te düzenlenen Milipol fuarında duyurusu yapılan anlaşma ile Türk ve Katarlı mühendislerin birlikte çalışıp yazılım geliştirmesi ve üretilen teknolojilerin başta Katar olmak üzere birçok ülkedeki özel sektör ve devlet kurumlarının hizmetine sunulması hedefleniyor.

Proline, İstanbul'daki Ar-Ge merkezinde geliştirdiği ürün ve çözümlerini Türkiye'ye, Katar ofisi üzerinden Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya, Pakistan ofisi üzerinden de Asya pazarına sunarken, Somod Resilience Center ile gerçekleştirdiği iş birliği ile bölgesel lider olma hedefine bir adım daha yaklaştı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit “Somod Resilience Center Katar'da teknoloji geliştiren en büyük merkezlerden bir tanesi. Kar amacı gütmeyen bu kuruluş elde ettiği karları da tekrar yazılım geliştirmek ve yeni çözümler oluşturmak için harcıyor. Proline ile Somod Resilience Center arasında gerçekleşen stratejik Ar-Ge ortaklığı hem Tala'a projesindeki başarımızın etkilerini görmemizi sağlıyor hem de Proline'ın Akıllı Şehirler alanında bölgesel lider olma hedefinin ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Stratejik yapılanmamızın merkezinde yer alan Ar-Ge çalışmalarımıza böylesine önemli bir kuruluşun da desteğiyle devam etmek gurur verici” diyerek iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Hakkında
2003 yılında kurulan Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi'dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik, e-pasaport ve biyometri çözümleri de sunmaktadır. Proline, Türkiye'nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını kuran şirket, aynı zamanda AB ülkelerinin tüm havalimanlarında hayata geçirilmesi planlanan yeni otomatik geçiş kontrol sistemini geliştiren uluslararası konsorsiyumun Türkiye lideri olarak projede yer almaktadır. Proline, Kasım 2016 tarihinde, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupların yer aldığı girişim platformu Proline Ventures'ı da kurmuştur. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir. http://www.pro-line.com.tr