Haberler / ETohum Basın Bültenleri
04.10.2018

Tüpraş, Etohum aracılığıyla yenilikçi girişimcilerle buluşmayı hedefliyor

Türkiye enerji sektörünün lideri Tüpraş, girişimcilik ekosistemi ile entegrasyon çalışmaları kapsamında Etohum'a üye oldu.

2008 yılından bu yana Türkiye'deki girişim dünyasına yön veren Etohum; yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi şirketini kurmak isteyen başarılı girişimciler ile şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir pazar yeri. Etohum platformunda her yıl sadece Türkiye'den değil birçok ülkeden binlerce girişimcinin başvurusu değerlendiriliyor.

Girişimcilik ekosistemiyle daha yakın iletişimde olmak, yenilikçi girişimlere ve startup ağına erken aşamada ulaşmak amacıyla birçok çalışma yürüten Tüpraş, Etohum üyeliğiyle dijital teknolojilere erken erişim sağlamayı hedefliyor.

Tüpraş, şirket içinde ise, yeni iş modelleriyle ve büyüme alanlarıyla değer yaratacak iş fikirlerini desteklemek üzere inovatif fikirlerin paylaşılabildiği “Fikir Ünitesi” portalini devreye aldı. Kurum içi girişimcilik ekipleri önceliklendirilen fikirler üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

Etohum Tüpraş web sayfası devrede
Girişimcilerin belirli odak alanlarındaki yenilikçi fikirlerini Tüpraş'a ulaştırması için Etohum üzerinden oluşturulan yeni kanal devreye alındı.

Tüpraş, Etohum platformu üzerinden “Veri analitiği, Karar destek sistemleri, Alternatif enerji, İleri 3D malzemeler, İş sağlığı güvenliği, Proses emniyeti çözümleri, Varlık yönetimi, Siber güvenlik, Giyilebilir teknolojiler, Yenilikçi raporlama sistemleri, Dijital eğitim sistemleri ve Saha takibi” alanlarında yenilikçi çözüm geliştiren girişimcilerle buluşmayı hedefliyor.

Etohum tarafından değerlendirmeden geçtikten sonra seçilen girişimciler, erken aşamada yenilikçi fikir ve çözümlerini Tüpraş ekiplerine sunma fırsatı yakalayacaklar.

Tüpraş sayfası: https://etohum.com/tupras

Etohum hakkında
2008 yılında kurulan Etohum, internet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcileri; şirketler, melek yatırımcılar ve profesyoneller ile bir araya getirmeyi amaçlayan bir erken aşama yatırım şirketidir. Bu amaç doğrultusunda Startup Turkey ve Startup İstanbul gibi büyük çaplı etkinliklere imza atan Etohum, internet ve teknoloji alanında yeni iş fikri olan ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilere sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda eğitimler vermekte ve mentorluk sunmaktadır. Etohum, 2013 yılında Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite olan Yatırımcı Kulübü ile birlikte, bugün Türkiye'nin önde gelen girişim hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı olarak Türkiye'deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosistemini geliştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. www.etohum.com

Umut Ersoy
umute@marjinal.com.tr

ETohum
Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen genç girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyondur. Başvuru yapanlar arasından seçilecek uygun 30 kişi / ekip internet girişimciliği eğitimi alacak, iş planlarını hazırlarken koçluk ve yönlendirme yapılacak, hazırladıkları internet girimciliği iş planlarını bireysel, kurumsal yatırımcı ve şirketlere sunmaları sağlanacaktır. İnternet konusunda yeni iş fikri olan henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan, internet şirketini / yeni girişimi kurmuş, sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer desteğe ihtiyacı olan herkes etohum’a başvuru yapabilir. Ağustos 2008′den Mayıs 2009′a kadar sürecek olan süreçte internet girişimcisi olmak isteyenlere yeni işe başlama eğitimiyle uygun girişimcilik ortamının sağlanması ve iş planlarının yatırımcı olabilecek şirket, kişi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesini sağlayacak bir ortamın sağlanması amaçlanmaktadır.