Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
21.10.2017

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleriyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bürokratları Santa Farma üretim tesisini ziyaret etti

150 milyon avroluk yatırımla 2015 yılında faaliyete başlayan Santa Farma Üretim Tesisi ve Ar-Ge merkezinde tek vardiyada 150 milyon kutu ilaç üretimi yapılabiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan'ın başkanlık ettiği bakanlık bürokratlarından oluşan bir heyet, Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma'nın Dilovası GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan üretim tesisi ve Ar-Ge merkezini ziyaret etti.

Santa Farma'nın 2015 yılında 150 milyon avroluk yatırımla faaliyete geçirdiği Santa Farma Üretim Merkezi tek vardiyada 150 milyon kutu ilaç üretim kapasitesine sahip. 80 bin metrekare arazi üzerine kurulu tesiste katı formlar için 15 ila 1000 kg, yarı-katı formlar için 100 ila 1250 kg ve sıvı formlar için 400 ila 13000 litre arasında seri boyutlarında olmak üzere birçok formda ilaç üretilebiliyor.

Heyette bulunan milletvekilleri ve bürokratlar, son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılan ve cGMP ile cGLP gerekliliklerini karşılayan üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi hakkında bilgi aldılar. Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Santa Farma olarak milletvekillerimizi, sayın müsteşarımızı ve değerli bürokratlarımızı ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Santa Farma olarak üretim ve Ar-Ge boyutlarında son yıllarda önemli yatırımlar yaptık. Yerli ilaç sanayiimizin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırımlarla ülkemiz ilaç sektörünün ihracata dayalı büyümeye yönelik stratejik hedeflerine de destek veriyoruz. Üretim tesisimiz ve bilim odaklı bir kültür inşa etmeye odaklanan Ar-Ge merkezimizle ülkemize önemli katkılar yapmaya devam edeceğiz.”

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.