Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
10.02.2019

Sevgililer Günü'nün favori hediyeleri: Saat ve telefon

GittiGidiyor, düzenlediği anketle çiftlerin Sevgililer Günü'ne özel hediye beklentilerine ışık tuttu. 3 bin 86 kişinin katıldığı ankete göre, Sevgililer Günü'nde her 3 kişiden biri kendisine şık hediyeler alınmasını bekliyor. Hediye alacak olanlar ise ihtiyaca yönelik hediye seçmeye özen gösterirken, en çok giyim ve aksesuar ürünleri satın alıyor. Favori hediyeler sırasıyla saat, telefon, kolye ve kıyafet olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala, tüketicilerin hediye beklentilerini ortaya koyan bir anket gerçekleştirdi. Toplam 3 bin 86 GittiGidiyor kullanıcısının katıldığı anketin sonuçlarına göre, Sevgililer Günü'nde her 3 kişiden biri kendisine şık hediye alınmasını bekliyor. Katılımcıların Sevgililer Günü'nde bekledikleri favori hediyeler ise saat, telefon, kolye ve kıyafet olarak öne çıkıyor.

2 erkekten 1'i Sevgililer Günü kutlaması bekliyor
Ankete göre kendisine şık bir hediye alınmasını bekleyenlerin yanı sıra katılımcılar Sevgililer Günü'nde romantik bir akşam yemeği ve baş başa tatile gitmeyi de tercih ediyor. Öte yandan, anket sonuçlarına göre her 10 kadından 7'si Sevgililer Günü'nün kutlanmasını beklerken, bu oranın erkeklerde düştüğü ve her 2 erkekten birinin aynı beklentiye sahip olduğu da ortaya çıkan ilginç veriler arasında bulunuyor.

Giyim ve aksesuar ürünleri revaçta
“Sevgililer Günü'nde nasıl bir hediye satın almayı tercih edersiniz?” sorusunun yöneltildiği ankette katılımcıların yüzde 49 gibi büyük bir çoğunluğu kıyafet, saat ve çanta gibi ürünlerin yer aldığı “Giyim & Aksesuar” şıkkını seçti. Bu yanıtı yüzde 23'le fotoğraf makinesi ve kulaklık gibi ürünlerin bulunduğu “Teknolojik”, yüzde 14'le parfüm ve makyaj malzemesi gibi ürünlerin yer aldığı “Kozmetik” ve yüzde 14'le kişiye özel kupa ve yastık gibi ürünlerin bulunduğu “Romantik” yanıtları izledi.

“Sevgililer Günü'nde size nasıl bir hediye alınmasını istersiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda da sonuç değişmedi. Buna göre yüzde 41'le “Giyim & Aksesuar” seçeneği yine birinci gelirken; onu yüzde 36'yla “Teknolojik”, yüzde 13'le “Kozmetik” ve yüzde 10'la “Romantik” yanıtları takip etti.

Kadınların tercihi giyim, erkeklerin tercihi teknoloji
Anket sonuçları kadın ve erkeklerin hediye beklentilerindeki farklılıkları da ortaya koydu. Kadınlar “Sevgililer Günü'nde size nasıl bir hediye alınmasını istersiniz?” sorusuna yüzde 48'le en çok “Giyim & Aksesuar” yanıtını verirken, erkekler ise yüzde 50'yle tercih hakkını teknolojiden yana kullandı.

Katılımcılara “Sevgililer Günü hediyesi alırken en çok nelere dikkat edeceksiniz?” sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 44'ü bu soruyu “İhtiyaca yönelik bir hediye almaya” olarak yanıtlarken; yüzde 31'i “Bütçeme uygun olmasına”, yüzde 14'ü “Mutlaka kampanyalardan faydalanmaya” ve yüzde 11'i “Önceden internetten araştırmaya” yanıtını verdi.

Hediyeye ayrılan bütçe geçen yıla göre büyük oranda aynı kaldı
Sevgililer Günü hediyesi için ayrılan bütçenin geçen yıla göre nasıl değişiklik göstereceğinin de sorulduğu ankette katılımcıların yüzde 36'sı bütçelerinin aynı kalacağını belirtti. Ankete katılanların yüzde 40'ı hediye bütçesini artıracağını, yüzde 24'ü ise azaltacağını söyledi.

Seçili ürünlerde yüzde 80'e varan indirim fırsatı
GittiGidiyor, Sevgililer Günü'ne özel bir kampanya da başlattı. Bu özel gün kapsamında teknolojiden giyime, ev tekstilinden aksesuara kadar yüzlerce seçili ürün, yüzde 80'e varan indirim fırsatıyla GittiGidiyor'da kullanıcılarla buluşuyor. İlgili kampanyaya linkten ulaşılabiliyor.

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2018 listesinde 1'inci olmuştur. www.gittigidiyor.com

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr