Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
24.04.2018

Santa Farma'da Satınalma Direktörlüğü görevine Oğuz Arık atandı

Türkiye'nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, organizasyon yapısını yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor. Son atamayla, ilaç sektöründe 13 yılı aşkın deneyime sahip Oğuz Arık, Santa Farma Satınalma Direktörü oldu.

Oğuz Arık kimdir?
1981 yılında TED Ankara Koleji'nden mezun olan Oğuz Arık, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Berlin Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine Ak-Al Tekstil San. A.Ş.'de başlayan Arık, şirkette Satınalma ve Lojistik Müdürü olarak görev yaptı. 2005 yılında Bayer Türk ve Bayer Plc İngiltere'de göreve başlayan ve burada Satınalma Direktörü olarak görev yapan Oğuz Arık, Santa Farma ailesine katılmadan önce Biofarma İlaç San. ve Tic. A.Ş.'de Satınalma ve İdari Operasyonlar Direktörü olarak görev yapıyordu.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.