Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
15.01.2018

Santa Farma Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcılığı'na Sami Kiresepi atandı

Organizasyonel yapısını ihracat odaklı büyüme hedeflerine göre yenileyen Santa Farma, Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcılığı pozisyonunu oluşturarak mevcut başkan yardımcılarının sayısını dörde çıkardı. Santa Farma Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcısı Sami Kiresepi, şirketin geleceğinin tasarlanmasından sorumlu olmanın yanı sıra İnsan Kaynakları, Kurumsal İş Geliştirme ve Satınalma direktörlüklerinin koordinasyonunu yürütecek.

Türkiye'nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, Ar-Ge ve üretim alanındaki atılımlarını yenilenen organizasyon yapısıyla taçlandırıyor. Şirket, “Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcılığı” pozisyonunu ekleyerek mevcut başkan yardımcılıklarının sayısını dörde çıkardı.

Yenilenen yapıyla birlikte Sami Kiresepi, Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcılığı'na atandı. Bu gelişmeyle birlikte İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Kurumsal İş Geliştirme Direktörlüğü ve Satınalma Direktörlüğü Sami Kiresepi'ye bağlı çalışacak. Santa Farma Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcısı Sami Kiresepi, mevcut ve potansiyel kaynaklar ışığında şirketin geleceğini tasarlama sorumluluğunu üstlenecek.

Sami Kiresepi kimdir?
Santa Farma'nın üçüncü kuşak yöneticisi olan Sami Kiresepi, Fevziye Mektepleri Vakfı Ayazağa Işık Lisesi'ni bitirdikten sonra American University Kogod School of Business'ta lisans öğrenimini tamamladı. Brandeis University International'da İşletme dalında MBA derecesine sahip olan Sami Kiresepi, kariyerine 2001 yılında, ABD'de Johnson & Johnson'da başladı. Burada Ticari Pazarlama Asistanı, Pazarlama Müdür Yardımcısı ve Ürün Müdürü olarak görev yapan Kiresepi, 2006 yılında Santa Farma'da göreve başladı. Santa Farma'da Ürün Müdürü, Bölge Tanıtım Müdürü, Pazarlama Müdürü ve Pazarlama Direktörü olarak çalışan Sami Kiresepi, yeni görevinden önce şirketin Stratejik Planlama Direktörü olarak görev yapıyordu.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.