Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
05.04.2018

Santa Farma, Runatolia 2018'de TOFD için koştu

Santa Farma kurumsal koşu takımı, Runatolia 2018 Maratonu'nda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) için koştu. Koşucuların topladığı bağışlar TOFD'un “Yol Arkadaşım Olur Musun?” Projesi'ne aktarılacak.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) omurilik felçli bireyler başta olmak üzere tüm ortopedik engelli bireylerin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlerine yönelik ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalar yapıyor. Yol Arkadaşım Olur Musun? Projesi, ortopedik engelli bireylerin özgürce hareket edebilmeleri amacıyla oluşturulmuştur. Bu projede manuel tekerlekli sandalye kullanamayan ve ağır engel grubu içinde yer alan ortopedik engelli bireylerin, başkalarına bağımlı olmadan çalışabilmesi, okula gidebilmesi, alış verişe çıkabilmesi; kısacası hayatını nispeten kendisinin yürütebilmesinin ön koşulu akülü tekerlekli sandalyeye sahip olması hedefleniyor.

Türkiye'nin en köklü ilaç şirketleri arasında yer alan ve “insana duyarlılığı” ana değerlerinden biri olarak gören Santa Farma'nın kurumsal koşu takımı, Runatolia 2018 Maratonu'nda, TOFD'un  “Yol Arkadaşım Olur Musun?” projesi için koştu.  Santa Farma kurumsal koşu takımı ve gönüllülerinin yer aldığı koşuda TOFD adına toplanan bağışlar ortopedik engelli bireylere akülü tekerlekli sandalye sağlanması için kullanılacak.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.