Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
03.11.2017

Santa Farma dünya çapındaki etkinliklerde adını duyurmaya devam ediyor

Türk ilaç sektörünün önde gelen yerli firmalarından olan Santa Farma global pazarların da önder oyuncularından olma yolunda aktivitelerine hızla devam ediyor.

24-26 Ekim 2017 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt  kentinin Messe Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İlaç Endüstrisi Fuar ve Konferansı CPhI Worldwide 2017'ye ikinci kez kendi standı ile katılan Santa Farma; Dilovası GEBKİM OSB'de 80 bin metrekare alana kurulu, en son teknoloji ve üretim standartlarıyla donatılmış, EU-GMP, ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikalı üretim tesisi, aynı tesis bünyesinde faaliyete giren Ar-Ge merkezi ve ürün portfoyü ile fuardaki pekçok katılımcı firmadan ve sağlık profesyonelinden yoğun ilgi gördü.
Frankfurt'un Messe Fuar Merkezinde geçen hafta sona eren fuara 153 farklı ülkeden 2.500 firma ve 45.000 ilaç sektörü profesyoneli katıldı. Türkiye'den 27 firmanın yer aldığı fuar küresel tedarikçilerin, global ilaç üreticilerinin ve üretim ortakları arayan ziyaretçilerin yanı sıra hammadde, makine, ambalaj çözümleri, sözleşme hizmetleri veren firmaları bir araya getirdi.
Ana faaliyet alanı jenerik ilaç geliştirimi, üretimi ve pazarlaması ile fason üretim ve jenerik ilaç ihracatı olan Santa Farma gerçekleştirilen fuara tam kadro katıldı.
Santa Farma Stratejik Planlama Direktörü Sami Kiresepi, “Bu önemli fuara katılım Santa Farma'nın büyümesine katkı sağlayacak yeni iş modellerinin tespiti açısından büyük önem taşıyor. İlerleyen yıllarda da bu önemli fuarda Santa Farma olarak yer alarak Türk İlaç Sektörü'nün ihracatta önde gelen yerli firmalarından olma, fason üretimde tercih edilen Türk Firması olma ve global ilaç üreticilerinin Türkiye pazarında öncelikli tercih ettiği partner olma hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.