Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
15.11.2017

Santa Farma, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda KAÇUV için koştu

Santa Farma kurumsal koşu takımı, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) için koştu. Koşucuların topladığı bağışlar KAÇUV'un Pendik'te kuracağı Aile Evi Projesi'ne aktarılacak.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) 2000 yılından bu yana; çocukların kanser ile mücadelelerinde önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması konusunda çalışmalar yapıyor. KAÇUV'un yaptırdığı “Aile Evi”, çocuklarının tedavisi için şehir dışından İstanbul'a gelen ekonomik olarak dezavantajlı ailelere ücretsiz olarak konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılayarak hizmet veriyor. KAÇUV, 2012'de açtığı ilk Aile Evi'nin ardından Pendik'te yeni bir Aile Evi yaptırmak için destek kampanyaları düzenliyor.

Türkiye'nin en köklü ilaç şirketleri arasında yer alan ve “insana duyarlılığı” ana değerlerinden biri olarak gören Santa Farma'nın kurumsal koşu takımı, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, KAÇUV'un yeni kuracağı Aile Evi için koştu.  Toplamda 89 Santa Farma çalışanının katıldığı koşuda, Adım Adım Platformu aracılığıyla KAÇUV adına toplanan bağışlar KAÇUV'un Pendik'te yeni kurulacak Aile Evi Projesi'ne aktarılacak. Santa Farma, KAÇUV'a Santa Farma çalışanlarının topladığı bağış miktarı kadar bağış da yapacak.

Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Erol Kiresepi 39. Vodafone İstanbul Maratonu ve gönüllülük çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Sağlığa sağlıklı hizmet misyonuyla 70 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Santa Farma'da sivil toplum çalışmalarına destek olma kültürü tüm çalışanlarımız tarafından benimsenen, ortak değerimiz. Santa Farmalılar, geniş bir katılımla KAÇUV'a destek kampanyasına katılarak, İstanbul'a açılacak bir diğer Aile Evi'nin yapımına ciddi anlamda destek vermiş, en önemlisi de bu alanda ciddi bir farkındalık yaratmış oldular. Santa Farma olarak, çalışanlarımızın topladığı miktarla aynı miktarda bağışı KAÇUV için yaptık. Bundan sonraki dönemlerde de aynı sorumlulukla desteklerimizi sürdüreceğiz.”

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.