Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
07.06.2018

Qualcomm Windows 10 Bilgisayarları için Snapdragon 850'yi Tanıttı

—Samsung, Her Zaman Açık, Her Zaman Bağlı Kullanıcı Deneyimleri için Yeni Nesil Snapdragon 850 Mobil Bilişim Platformunu Uygulayacağını Duyuran İlk Orijinal Ürün Üreticisi (OEM) Oldu —

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), iştiraki Qualcomm Technologies, Inc. üzerinden Computex'te basın toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda son teknoloji Snapdragon X20 LTE modem ve gelecekte piyasaya sürülecek cihazlarda bulunacak olan Qualcomm® Yapay Zeka Motoru içeren Qualcomm® Snapdragon™ 850 Mobil Bilişim Platformu'nu entegre etmek için Samsung Electronics Co., Ltd ile bir araya geldiklerini duyurdu.

Qualcomm Technologies, Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Kurumsal Birimi Yöneticisi Alex Katouzian, konuyla ilgili “Son yıllarda gelişen Her Zaman Açık, Her Zaman Bağlı PC portföyünü kurmamızın ardından tüketicilere Windows 10'un üretkenlik ve eğlence özellikleriyle bir araya gelen gerçek mobiliteyi sunmasına yardımcı olmak için Samsung'la çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kategoriyi daha da genişletmek için Samsung gibi mobil liderler ile birlikte yaptığımız işler, yeni nesil Her Zaman Açık, Her Zaman Bağlı PC'lerin tüketicilere ulaştırma hedefimiz açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

Snapdragon 850 Mobil Bilişim Platformu, akıllı telefonların beğenilen birçok özelliğini PC'lerde de destekleyecek ve kullanıcıların bildirimlerini alabilmesi ve verilerinin hareket halindeyken neredeyse her zaman eşzamanlanması için LTE veya Wi-Fi'ye bağlı kalmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Düşük güç tüketimine sahip mimarisi sistem boyunca performansta yüzde 30 artış ve yapay zekada bir önceki nesle göre üç kata kadar performans artışının yanı sıra normal kullanım koşullarında saniyede 1.2 gigabit LTE bağlanırlık hızını ve 25 saate kadar devamlı kullanım veya bir günden fazla batarya ömrü sağlaması için üretildi*.

Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Stratejik Pazarlama Ofisi, Mobil İletişim İşleri Direktörü Kyungsik Choi de “Samsung'da tüketicilerimizin benzersiz ihtiyaçlarını anlıyor ve hareket halindeki yaşam tarzlarını destekleyecek yeni inovasyonları yaratmayı hedefliyoruz. Qualcomm Technologies ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı ve şirketin Snapdragon 850 Mobil Bilişim Platformu, tüketicilerimize her zaman açık, her zaman bağlı mobil bilişim deneyimleri sunmamızı sağlayacak” dedi.

10nm öncü küme verimliliğine sahip Snapdragon 850 Mobil Bilişim Platformu, şu anda kullanılan 14 nm çözümleriyle kıyaslandığında mobil tüketicilere pürüzsüz, daha portatif ve fansız bir tasarım imkanı sunuyor. Ek olarak Snapdragon 850 Mobil Bilişim Platformu'nun yeni ve geliştirilmiş özellikleri cihaz içinde yapay zekayı desteklerken kullanıcılar kamera, ses ve batarya ömründe iyileştirmeler de bekliyor. Bunun yanı sıra gelişmiş grafik ve yüksek kaliteli video da kullanıcıların görüntülerken veya yakalarken eğlencelerini en üst seviyeye çıkaracak şekilde tasarlandı. Tüm bunları Windows 10 deneyimi ile birlikte üretkenlik, eğlence ve güvenlik için kullanılan Cortana ile birlikte sunuyor. Kullanıcılar artık Her Zaman Açık, Her Zaman PC'lerinde sorunsuzca üretebiliyor, birlikte çalışabiliyor, bağlanıyor ve paylaşıyor**.

Snapdragon Mobil Bilişim Platformu'nun güç sağladığı Windows 10 cihazlarının bu yıl içerisinde perakendecilerde satışa çıkması bekleniyor. Snapdragon Mobil Bilişim Platformu hakkında daha fazla bilgi için https://www.qualcomm.com/products/snapdragon sayfası ziyaret edilebilir.

*Batarya ömrü ayarlar, kullanım ve diğer faktörlere göre büyük ölçüde farklılık göstermektedir.
**Ağ bağlantısı gerektirmektedir.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qulacomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.
###

Qualcomm ve Snapdragon, Qualcomm Incorporated'ın Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır.
Qualcomm Snapdragon ve Qualcomm Yapay Zeka Motoru, Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya iştiraklerinin ürünleridir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.