Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
20.10.2017

Qualcomm ve SenseTime cihaz içi yapay zekaya yön vermek için güçlerini birleştirdi

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc. ve SenseTime Group Limited, geleceğin mobil ve IoT cihazları için yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) alanlarında birlikte çalışmaya başladıklarını duyurdu. Qualcomm Snapdragon'ın kullanıcı temelli yapay zeka teknolojisine yönelik gelişmiş heterojen programlama yetkinlikleri sağlayan birinci sınıf ve üst kademe platformlarını, SenseTime'ın makine öğrenimi modelleri ve algoritmalarıyla birleştiren bu anlaşma, iki şirketin uzmanlıklarından beslenecek.  Şirketlerin inovatif görüntüleme ve kamera temelli görüntü işleme gibi alanlarda, cihaz içi yapay zekanın gelişimine ve bilinirliğine yön vermesi bekleniyor.

SenseTime kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Li Xu işbirliğiyle ilgili olarak “Bir yapay zeka ekosistemi yaratabilmek için çeşitli endüstrilerden farklı aktörlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. SenseTime ve Qualcomm Technologies arasındaki stratejik işbirliği, algoritmalarımız ile Qualcomm Technologies'in işlemcilerini bir araya getirerek cihaz içi zekanın önünü açacak. Birlikte çalışarak yapay zekayı şu an ufukta görünmeyen noktalara ulaştırıp bu teknolojilere yön vereceğiz. Stratejik ortaklığımız tüm yapay zeka ekosistemi için bir dönüm noktası olacak” dedi.

Qualcomm Technologies Inc. Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Keith Kressin ise gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Qualcomm on yılı aşkın bir süredir yapay zeka konusunda çok önemli araştırmalar gerçekleştiriyor. Bugün Snapdragon mobil platformlarını kullanan cihazların hepsi cihaz içi yapay zeka teknolojisinden faydalanıyor. SenseTime ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin sonuçlarını dört gözle bekliyor, yeni ve heyecan verici cihaz içi yapay zeka özelliklerini mobil cihaz sahibi milyonlarca insana ulaştıracağımıza inanıyoruz.”

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.