Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
02.02.2018

Qualcomm ve Samsung uzun dönemli lisanslar arası anlaşmasını yeniden düzenliyor

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) bugün Samsung ile küresel patent lisanslar arası anlaşmasını mobil cihazlar ve altyapı ekipmanlarını da dahil edecek şekilde genişlettiğini duyurdu. Düzenlenen anlaşma, Qualcomm'un küresel el aygıtı lisanslama uygulamalarıyla uyumludur. Bu anlaşmanın bir parçası olarak Samsung, Kore Adil Ticaret Komisyonu'nun kararına yönelik Qualcomm'un gerçekleştireceği temyize karşı gösterdiği müdahaleye son verecek.

Qualcomm Incorporated İcra Kurulu Başkanı Steve Mollenkopf, bu gelişmeyle ilgili “Qualcomm, uzun zamandır Samsung ile yürüttüğü güçlü ortaklıktan mutluluk duymuştur. Bu düzenlenmiş lisanslar arası anlaşması sayesinde ana ürün sağlayıcısı olarak ilişki içerisinde olduğumuz Samsung'la ortaklığımızı ve devam eden bağımızı daha da güçlendirip genişletmiş olmak bize keyif veriyor” dedi.

Qualcomm Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Qualcomm Technology Licensing Başkanı Alex Rogers “Kore Adil Ticaret Komisyonu'nun soruşturmasının ardından düzenlenmiş bu anlaşmanın Samsung ile uzun dönemli, istikrarlı bir ilişkinin temellerini oluşturacağına inanıyoruz. Öncü teknoloji buluşları portföyümüzle kendimizi küresel ekosistemin büyümesine ve Samsung ile genişlettiğimiz bir iş ortaklığını dört gözle beklemeye adadık” dedi.

İlgili Kişi
Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qulacomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blogTwitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.