Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
02.02.2018

Qualcomm ve Samsung stratejik ilişkilerini genişlettiklerini açıkladı

Her iki şirket,  mobil cihazlarda öncü teknolojiyi ileriye taşımak için birlikte çalışmayı planlıyor

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) bugün iştiraki Qualcomm Technologies Inc. ile Samsung Electronics Co. Ltd.'nin çeşitli mobil cihaz teknolojileri alanlarında bir yıldan uzun sürecek bir stratejik ilişki anlaşmasına imza attıklarını duyurdu. Bu anlaşmayla şirketler, 5G'ye geçiş üzerinden uzun zamandır var olan teknoloji ve iş ortaklığı ilişkisini bu yıl ve önümüzdeki yıllar için genişletiyor.

Qualcomm Incorporated Başkanı Cristiano Amon konuyla ilgili “Bu anlaşma, pek çok farklı segmentteki mobil teknolojiler çerçevesinde Samsung ile uzun zamanlı stratejik ilişkimizin öneminin birçok alanda altını çizmektedir. Qualcomm dünyanın 5G öncülüğünü yapmaya devam ettikçe şirketler arasındaki fırsatlar da büyüyor. Bu anlaşma iki şirketinde devamlı başarı yolunda ilerlemesini sağlıyor” dedi.

Mobil AR-GE Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı TM Roh anlaşmayla ilgili “Qualcomm ile stratejik ilişkimize önem veriyoruz ve önümüzdeki yıllarda birlikte çalışarak öncü teknolojiler oluşturmak için can atıyoruz” dedi.

İlgili Kişi
Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qulacomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blogTwitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.