Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
29.06.2018

Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı

—Yeni Platformlar Kitle Pazarındaki Akıllı Telefon Segmentine Performans ve Verimlilik İyileştirmeleri Sunacak Şekilde Tasarlandı —

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., Qualcomm Snapdragon™ 600 ve 400 serilerinin üç yeni üyesi olan Snapdragon 632, 439 ve 429 Mobil Platformlarını duyurdu. Bu platformlar, en çok satan Snapdragon serilerine daha yüksek performans, daha iyi batarya ömrü, daha verimli tasarım, etkileyici grafik ve yapay zeka (AI) yetenekleri kazandırmak için tasarlandı. Qualcomm Technologies, daha düşük Snapdragon serilerine seçkin teknolojik geliştirmeleri ulaştırmaya da devam ediyor. Bu şekilde kitle pazarındaki tüketici deneyiminin dönüşmesine yardımcı oluyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Kedar Kondap, konuyla ilgili “Snapdragon 632, 439 ve 429'un gelmesiyle, Qualcomm Technologies'in en çok satan mobil platformları kullanıcılarına artırılmış performans ve güç verimliliği, üstün grafikler, yapay zeka yetenekleri ve güçlendirilmiş bağlanırlık özellikleri sunuyor. Güçlendirilmiş özelliklere sahip bu yeni platformları orijinal ürün üreticilerimize ve tüketicilere sunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

1,350'den fazla Snapdragon 600 serisi mobil platformlarını temel alan ve Snapdragon 400 serisi mobil platformları temel alan 2,300'den fazla ticari cihaz, küresel orijinal ürün üreticileri tarafından duyuruldu[1]. Platformların yeni nesli halihazırda başarılı ve özellik bakımından zengin platformlara büyük geliştirmeler sunuyor.

Snapdragon 632: Yeni Snapdragon 632 ana akım oyun, 4K video çekme, yapay zeka ve yüksek LTE hızları gibi en çok beğenilen mobil deneyimlerinin bazılarını uygun maliyetle sunuyor. Gelişmiş FinFET işlemci teknolojisi üzerine inşa edilen Snapdragon 632, Qualcomm® Kryo™ 250 CPU ve Qualcomm® Adreno™ 506 GPU'nun birleşimi sayesinde yüzde 40 daha yüksek performans ile dikkat çekiyor[2]. Kamera meraklıları da FHD+'a kadar artan çözünürlükleri görüntüleyen tekli 24MP tekil kamera veya her biri 13MP olan çift kameradan faydalanabiliyor. Yüksek hücresel hızı için ise Snapdragon 632'de aynı zamanda şebeke bütünleştirmesi gibi Gelişmiş LTE özelliklerini destekleyen X9 LTE modemi de bulunuyor.

Snapdragon 439 ve 429: Yeni Snapdragon 439 ve 429 Mobil Platformları, kitle pazarındaki popüler mobil deneyimlerinin fiyata önem veren tüketicilere ulaştırılmasına yardımcı olmak için üretildi. Her iki platform da kamera, ses ve güvenlik deneyimlerini güçlendiren yapay zeka özellikleriyle donatıldı. FinFET işlemci teknolojileri gelişmeleriyle inşa edilen Snapdragon 439 ve 429 Mobil Platformları, CPU performansını ve verimliliği yüzde 25'e kadar iyileştiriyor[3]. Her iki platformda hızlı indirme, akıcı video yayını ve neredeyse kusursuz web taraması için sabit X6 LTE modemi bulunuyor. Sekiz çekirdekli CPU ile donatılan Snapdragon 439'da yüzde 20 daha hızlı grafik derlemesi sunan Adreno 505 GPU bulunuyor3. Snapdragon 429'da ise grafik derlemede yüzde 50 gibi çok büyük bir iyileştirme sunan Adreno 504 GPU'ya ölçekleniyor3. Snapdragon 439 21MP tekil kamera ve 8+8MP çift kameranın yanı sıra FHD+ görüntüleme desteği sunarken Snapdragon 429'da 16MP tekil kamera ve HD+ görüntülüye sahip 8+8MP çift kamera bulunuyor.

Snapdragon 632, 439 ve 429, Snapdragon 626, 625 ve 450'nin yanı sıra yazılımla da uyumlu. Snapdragon 439 ve 429, pin ve yazılım uyumuna sahip. Snapdragon 632, 429 ve 429 temelli ticari cihazların bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qualcomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.
###

Qualcomm Snapdragon, Kryo ve Adreno, Qualcomm Incorporated'ın Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır.
Qualcomm Snapdragon, Qualcomm Kryo ve Qualcomm Adreno Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya iştiraklerinin ürünleri

[1] 31 Mart 2018 tarihiyle
[2] Snapdragon 626 ile kıyaslandığında. Sonuçlar, orijinal ürün üreticilerinin uygulamasına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
[3] Snapdragon 439, Snapdragon 430'la; Snapdragon 429, Snapdragon 425 ile kıyaslandığında. Sonuçlar, orijinal ürün üreticilerinin uygulamasına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.