Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
18.10.2017

Qualcomm Technologies, radyo frekansı ön uç (REFE) portföyüne 600 MHZ bandına yönelik “modemden antene” çözümleri de ekledi

-PA modülü için optimize edilmiş ilk Band 71 uyarlanabilir açıklık ayarlayıcısı ve filtreleri duyurdu

Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM) iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc. RF ön uç (RFFE) portföyüne yeni eklemeler yaparak 600 MHz frekansında çalışan cihazlar için kapsamlı destek sağlamaya başladığını duyurdu. Qualcomm Technogolies'in RFFE portföyüne yaptığı eklemeler orijinal donanım üreticilerinin düşük frekanslı 600 MHz bandı olan Band 71'in yeni operatörler tarafından kurulumunu destekleyecek mobil cihazları hızlı bir şekilde üretmelerini sağlayacak. Birinci sınıf frekans sayesinde mobil operatörler şebekeleri için daha büyük kapasiteler ile iyileştirilmiş dış mekan ve iç mekan çekim gücüne sahip olacaklar. Qualcomm Technogies'in bu çözümü cihaz tasarımı ve geliştirilmesinde gereksiz karışıklıklara neden olmadan akıllı telefonlardan IoT ürünlerine kadar birçok cihazın bu frekansa erişimini sağlıyor.

Qualcomm Technologies Inc. RF Ön-Uç Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Christian Block konuyla ilgili olarak “Kapsamlı 600 MHz çözümümüz orijinal donanım üreticilerinin işlerini kolaylaştırıp, tasarımdan ödün vermeden daha üstün kapsama alanına kavuşmalarını sağlıyor. Bu yeni bant genişliği ve işlevsellik sayesinde mobil operatörler kapsama alanları ve çekim güçleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” dedi.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.