Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
17.10.2017

Qualcomm, mobil cihazlara yönelik bir 5G modem yongası üzerinde dünyanın ilk 5G veri bağlantısını gerçekleştirdiğini duyurdu

• Qualcomm Snapdragon X50 5G NR modem ailesinin ilk yongası, gigabit hızına ulaşırken 28 GHz mmWave frekansında veri bağlantısı sunuyor
  • Yeni nesil hücresel bağlantı için ilk 5G özellikli akıllı telefon referans tasarımı

Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc.'in mobil cihazlara yönelik 5G modem yongası üzerinden başarılı bir 5G veri bağlantısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Qualcomm® Snapdragon™ X50 5G modem yongası gigabit hızına ulaşırken veri bağlantısını 28GHz mmWave radio frekans bandı üzerinde gerçekleştirerek 5G NR özellikli mobil cihazların tüketicilerin erişimine sunulacağı günü daha da yaklaştırıyor ve yeni nesil hücresel bağlantı teknolojisine de yön veriyor. Bunların dışında Qualcomm Technologies 5G teknolojisini akıllı telefonlar için en uygun hale getirmeyi amaçlayan ilk 5G özellikli akıllı telefon referans tasarımını da test etmeye başladı.

Qualcomm Technologies Inc. Başkan Yardımcısı ve QCT Başkanı Cristiano Amon son gelişmelerle ilgili olarak “Mobil cihazlar için 5G modem yongası üzerinde çalışan dünyanın ilk 5G veri bağlantısını 28GHz mmWave frekansı üzerinden gerçekleştirmek Qualcomm Tecnologies'in 5G ve mobil bağlantı alanlarındaki uzmanlığını ve liderliğini tekrar ispatlıyor. Bu büyük gelişme ve 5G özellikli akıllı telefon referans tasarımımız, Qualcomm Technologies'in mobil cihazlar için 5G NR'ye nasıl yön verdiğini ve dünyanın dört bir yanındaki mobil geniş bant deneyimini müşteriler için nasıl geliştirdiğini ortaya koyuyor” dedi.

Eray Coşan
erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.