Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
17.05.2018

Qualcomm En Yeni Wi-Fi Çözüm Standardını Mobil ve Ağ Altyapı Portföyüne Entegre Ediyor

—Erişim Noktaları ve Mobil Cihazlar için Üretilen Çip Setleri, Wi-Fi Alliance'ın Genel ve Özel Ağlara Gelişmiş Güvenlik Sağlaması için Tasarlanan Wi-Fi Korumalı Erişim'inin Üçüncü Neslini (WPA3) Destekliyor—

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc., bir adım daha ileriye giderek mobil ve altyapı ürünlerinde sektörün en yeni Wi-Fi güvenlik korumalarının kullanılacağını duyurdu. Qualcomm Technologies Wi-Fi Alliance'ın üçüncü nesil güvenlik suiti Wi-Fi Korumalı Erişim'ini (WPA 3) destekliyor. En son ve en güvenli olan bu protokol, kullanıcı şifrelerine dayanıklı koruma ve hem genel hem de özel Wi-Fi ağlarında daha güçlü gizlilik sunuyor. Qualcomm Technologies, istemci cihazlar, WCN3998 ve IPQ807x AP platformu için geliştirilen ve yakın zamanda lanse edilen 2x2 802.11ax ile kullanıma hazır çözümün de dahil olduğu bu gelişmiş güvenlik özelliklerini uygulayacağını duyurarak sektördeki liderliğini gözler önüne seriyor.

Qualcomm Technologies Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bağlantıdan Sorumlu Genel Müdür Rahul Patel, yaptığı açıklamada “Qualcomm Technologies'de özellikle güvenlik tehditleri ve saldırıların giderek daha da gelişmesiyle ağ ve cihazlardaki veri trafiğini en iyi şekilde koruyacak güvenlik standartlarını geliştirmek için Wi-Fi Alliance gibi sektörün temsilcileriyle yakın olarak çalışmaya çok önem veriyoruz. Wi-Fi bağlantılı ürünleri güvenlik saldırılarından korumak için şifreleme teknolojisinin son ürününü benimseyen Qualcomm Technologies, müşterilerine yalnızca sektörün en son teknolojisini piyasaya sürmelerine değil, aynı zamanda kullanılabilen en gelişmiş güvenlik standartlarının benimsemelerine de yardımcı oluyor” dedi.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm Hakkında
Qualcomm teknolojileri akıllı telefon devrimine güç vermekte ve milyarlarca insanı birbirine bağlamaktadır. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapmaktadır. Qualcomm ürünleri otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratmakta ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahi edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlamaktadır. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsamaktadır. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimi QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerinin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerini yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, OnQ blogu, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.