Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
28.10.2017

Proline artan fidye yazılım tehditlerine
karşı kullanıcıları uyarıyor

Dünyanın önde gelen şehirlerini “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşıma hedefiyle hareket eden Proline, artan siber tehditlere karşı kullanıcıların daha dikkatli olmaları gerektiğini paylaştı.

Proline, kullanıcıların bilgilerini ele geçirip dosyalarını şifreleyerek fidye isteyen Petya, WannaCry ve son olarak Bad Rabbit gibi fidye yazılımlarının sadece bireysel kullanıcıları değil kurumları da hedeflediğine dikkat çekti. Birbirine bağlı cihaz sayısının da artışı ile ortaya çıkan güvenlik risklerine ek olarak Endüstri 4.0 gibi yeni trendler de siber saldırıların neden olabileceği tehlikelerin boyutunu daha da artırıyor. Akıllı üretim sistemlerini, veri paylaşımını, geniş veri ağlarını bozabilecek saldırılar, şirketlerin üretim faaliyetleri üzerinde çok ağır etkiler oluşturabilirken, sanayi ve kritik kamu tesislerine, hatta su, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerine yapılacak saldırılar hayatı durma noktasına getirebiliyor. Şirketler, kurumlar ve kullanıcılar ise bu riskleri gelişmiş risk yönetimi ve güvenlik stratejileri sayesinde önleyebilmektedir.
Temel yazılım güncelleme ihtiyaçları üzerinden kullanıcıların bilgilerini çalıp verilerini şifreleyen fidye yazılımlarına karşı bireysel kullanıcıların en güncel antivirüs programlarını kullanıp gerekli yamaları yapmaları, kurumların ise güvenliği sadece iş sürekliliğinin bir parçası olarak değil, işletmelerinin en temel yapı taşı olarak görmeleri gerekmektedir. Sürdürülebilir bir süreç olması gereken siber güvenlik stratejisi için kısa vadeli çözümler yetersiz kalmaktadır. Benzer şekilde kur-bırak tarzı sistemler ise çoğunlukla kurumların yatırımlarını boşa çıkarmaktadır. Firmalar; siber güvenliği iş süreçlerinin bir parçası olarak görebildikleri ve yaşatabildikleri takdirde güncel risklere karşı çalışanlarını ve firmalarının değerli varlıklarını koruyabilmektedir. Sayıları giderek artan saldırılara karşı siber güvenlik çözümlerinin ve desteklerinin kullanıcılara doğru bir şekilde ve zamanında ulaştırılması ise ayrıca büyük önem taşımaktadır.
Dünyanın önde gelen şehirlerini “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine taşıma hedefiyle hareket eden Proline, siber güvenlik tehditlerine karşı geliştirdiği çözümler ile sadece şehirleri değil, kurumları da daha güvenli hale getiriyor. Kurumların karşı karşıya kalabilecekleri saldırılara ve sızmalara karşı aktif güvenlik çözümlerinin kurulumu konusunda siber güvenlik danışmanlığı da veren Proline, iş ortakları ile birlikte uçtan uca çözümleriyle bütünleşik bir siber güvenlik altyapısı kurarak siber saldırılara karşı 7/24 güvenlik sunuyor.
Konu ile ilgi konuşan Proline Profesyonel Çözümler Direktörü Melih Özhan; 2017 yılında gerçekleşen saldırıları öngörerek Proline'ın siber güvenlik çözümlerine daha fazla kaynak ayırdığını söylerken sözlerine şöyle devam etti: “Milyarlarca cihazın birbirine bağlandığı günümüzde, özellikle sistem, ağ ve veri güvenliği hiç olmadığı kadar önemli bir unsur haline geldi. Proline olarak biz de çoklu denetim ve analiz için birbiriyle entegrasyonu olan, tek noktadan izlenebilen, akıllı kararlar vererek önleyici aksiyonlar alan teknolojilere katkı sağlayabilecek alternatif çözümler geliştiriyoruz. Dünyadaki en ileri teknolojileri yakından takip ederek müşterilerimizin siber dünyada operasyonlarının daha güvenli gerçekleşebilmesi için projelendirme, ürün seçimi, teknik dizayn, danışmanlık, kurulum ve işletme gibi alanlarda destek veriyoruz.”

Nevra Çankaya
Marjinal PorterNovelli
nevrac@marjinal.com.tr

Proline Hakkında