Haberler / ETohum Basın Bültenleri
07.10.2017

Ortadoğu ve Afrika'nın en etkili hızlandırıcısı Etohum

İnternet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan erken aşama yatırım şirketi ve hızlandırıcı Etohum, GUST, Middle East & Africa Accelerator Report 2016 araştırması sonucuna göre Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde en hızlı hızlandırıcı olarak birinci sıraya yerleşti.

Middle East & Africa Accelerator Report, hızlandırıcı endüstrisinin Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki gelişimini, hızlandırıcıların etkinliklerini nasıl desteklediğini ve bölgelerin teknolojik startup ekosistemi üzerindeki dönüştürücü etkilerini inceleyerek başarılı kurumları seçiyor. Geçtiğimiz yılki raporun devamı niteliğindeki GUST raporu Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum'u en hızlı kurum olarak birinci sıraya yerleştirdi.

Ayrıca Etohum, geçtiğimiz günlerde dünyanın Global Accelerator Report listesinde tüm dünya genelinde beş yüzü aşkın hızlandırıcı program arasından sıyrılarak 6. sıraya yerleşmiş ve Türkiye için gurur kaynağı olmuştu. Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir: “Etohum olarak girişimcilik ekosisteminde üst üste kazandığımız başarılarla gurur duyuyoruz.  Hızlandırıcı endüstrisi hızla gelişerek startup ekosistemlerinin kilit oyuncuları haline geldiler. Yüzlerce girişimcinin günümüz “yeni ekonomi” ikliminde inovatif işler kurup büyütmelerine katkı sağlıyorlar.  Hızlandırıcılar sadece kurumsal hizmet sağlayıcıları veya yatırım kolaylaştırıcı değiller; kurumsal ve bireysel alanlarda paha biçilmez bir işlev yükleniyorlar. Girişimcileri, yatırımcıları, tüzel kişilikleri ve kurumları bir araya getirerek inovatif işlerin kök salıp büyümesine katkıda bulunuyorlar. Etohum olarak yeni kuluçka teknolojisinin ürünleri olan startuplara yön verme konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olduk. Bu doğrultuda 20-23 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Startup Istanbul etkinliklerinde bu listede yer alan birçok hızlandırıcıyı ve mentorları girişimcilerle buluşturduk. Bu sene de bunu tekrarlayacağız ve bunun heyecanını yaşıyoruz. (http://www.startupistanbul.com). Bu sene de Startup Istanbul'a gelen girişimlere global anlamda başarılar kazandırmaya ve  Türk girişimcilerini de global platforma devam edeceğiz ”dedi

Konuyla ilgili bilgilere http://gust.com/accelerator_reports/2016/middle_east_and_africa/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=acceleratorreports adresinden ulaşılabiliyor.

İlgili Kişi
Umut Ersoy
0212 219 29 71 umute@marjinal.com.tr

Etohum hakkında
2008 yılında Goril A.Ş. tarafından kurulan Etohum, internet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle, şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir yatırım şirketidir. Bu amaç doğrultusunda Startup Turkey ve Startup İstanbul gibi büyük çaplı etkinliklere imza atan Etohum, internet ve teknoloji alanında yeni iş fikri olan ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilere sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda danışmanlık ve mentorluk sunmaktadır. Etohum, 2013 yılında Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite olan Yatırımcı Kulübü ile birlikte, bugün Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı olarak Türkiye'deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. www.etohum.com

ETohum
Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen genç girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyondur. Başvuru yapanlar arasından seçilecek uygun 30 kişi / ekip internet girişimciliği eğitimi alacak, iş planlarını hazırlarken koçluk ve yönlendirme yapılacak, hazırladıkları internet girimciliği iş planlarını bireysel, kurumsal yatırımcı ve şirketlere sunmaları sağlanacaktır. İnternet konusunda yeni iş fikri olan henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan, internet şirketini / yeni girişimi kurmuş, sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer desteğe ihtiyacı olan herkes etohum’a başvuru yapabilir. Ağustos 2008′den Mayıs 2009′a kadar sürecek olan süreçte internet girişimcisi olmak isteyenlere yeni işe başlama eğitimiyle uygun girişimcilik ortamının sağlanması ve iş planlarının yatırımcı olabilecek şirket, kişi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesini sağlayacak bir ortamın sağlanması amaçlanmaktadır.