Haberler / PayTR Basın Bültenleri
21.05.2019

Online alışverişlere Ramazan ve Anneler Günü dopingi!

Harcamalar 3 kat arttı

Ramazan ayı ve Anneler Günü'nün üst üste gelmesiyle online alışverişler tırmanışa geçti. Yerli ve milli ödeme kuruluşu PayTR'nin açıkladığı verilere göre Anneler Günü Haftası'nda yapılan harcamalar geçen yıla kıyasla 3 kat arttı.

BDDK tarafından 2016'da yetkilendirilen yerli ve milli ödeme kuruluşu PayTR, Anneler Günü ve Ramazan ayında yapılan harcamalara ilişkin önemli veriler açıkladı. Açıklanan verilere göre Ramazan ayı ve Anneler Günü'nün aynı döneme denk gelmesiyle geçtiğimiz hafta alışverişlerde büyük bir artış yaşandı ve Ramazan ayının ilk haftasında internetten alışveriş hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla 3 kat arttı.

Anneler Günü özelinde 2018 ve 2019 yılı mayıs aylarının ilk 13 günündeki veriler karşılaştırıldığında online alışverişlerde adet bazında yüzde 85, tutar bazında ise yüzde 194 yükseliş gösterirken, alışveriş hacmi saat 08:00 ile 18:00 arasında 3 kat arttı.

Tüketiciler iftar-sahur arasında internetten alışverişe yöneldi
2018 ve 2019 yılı Ramazan ayının ilk haftasındaki veriler karşılaştırıldığında ise hacimsel artış adet bazında 2 kat, tutar bazında da 3 kat olarak kaydedildi. Gün içerisindeki artış ortalama 4 kata ulaşırken, iftara yakın saatlerde internetten alışveriş hacmi yüzde 159, sahura yakın saatlerde alışveriş hacmi ise yüzde 108 artış gösterdi.

“Adeta Süper Cuma etkisi yaşandı”
PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bu yıl Ramazan ayında geçen yıla kıyasla çok büyük artışlar gözlemledik. Tüm bu veriler, tüketicilerin iftar saatini beklerken internetten alışverişe yöneldiğini gösteriyor. Bu artışta elbette Anneler Günü'nün Ramazan ayına denk gelmesi de önemli paya sahip. E-ticaret sektöründe adeta “Süper Cuma” etkisi yaşandı.”

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

PayTR hakkında