Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
28.06.2018

Mustafa Değirmenci Santa Farma Finans Direktörü oldu

Türkiye'nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, bir süre önce Mali İşler İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı organizasyon yapısında değişiklik yapmış ve Finans Direktörlüğü pozisyonunu oluşturmuştu. Oluşturulan yeni pozisyona, finansal planlama alanında 20 yılı aşkın deneyimi bulunan Mustafa Değirmenci getirildi. Santa Farma'nın finans kaynaklarının yönetiminden sorumlu olacak olan Mustafa Değirmenci, bu göreve getirilmeden önce Candy Hoover Euroasia'nın CFO'su olarak görev yapıyordu.

Mustafa Değirmenci kimdir?
1995 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Mustafa Değirmenci, Marmara Üniversitesi'nde İşletme dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 1998 yılında Indesit Company Türkiye'de Finansal Planlama ve Kontrol Uzmanı olarak başlayan Mustafa Değirmenci kısa bir süre Sevgi Sağlık Hizmetleri ve Tic. A.Ş.'de Operasyon Müdürü olarak çalıştıktan sonra Indesit Company Türkiye'ye dönerek burada Finansal Planlama ve Kontrol Müdürü olarak görev yaptı. 2001'de Indesit Company İsviçre bünyesine katılan Değirmenci, burada EMEA Bölgesi Proje Müdürü ve EMEA Bölgesi Finansal Kontrolörü görevlerinde bulundu. 2006'da Indesit Company Türkiye'ye dönen Mustafa Değirmenci burada dört yıl boyunca CFO olarak görev yaptıktan sonra Ströer Media AG ve Trilogy Bilgisayar Yazılım Grup'ta çeşitli görevler üstlendi. Mustafa Değirmenci İngilizce ve İtalyanca biliyor.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
Marjinal PorterNovelli
onderk@marjinal.com.tr

SantaFarma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan SantaFarma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü SantaFarma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında SantaFarma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise SantaFarma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu.SantaFarma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor.
Şirketin GEBKİM OSB'deki  AR-GE ve  ÜRETİM tesisi,2015 yılında  devreye alınmış olup  43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.