19.10.2017

Marmara Forum'un ünlülerle film çekmeye hak kazanan “Kristal Kamera” finalistleri açıklandı

Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre'yi Türk televizyonlarının unutulmaz yapımı Aşk-ı Memnu'dan sonra ikinci kez, aynı projede buluşturan Marmara Forum Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nda beş finalist belli oldu. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kristal Kamera'nın jürisinde Yöntem ve Çehre'nin yanı sıra Cihan Ünal ve Mustafa Büyüksipahi de bulunuyor. Finalistler Eda Erol, Bengi Öztürk, Özgür Özberk ve Bekir Aksoy ile yeniden film çekerek, birinci olmak için son kez yarışacak ve birinci film Cannes yolcusu olacak.

Marmara Forum tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen üniversiteler arası kısa film yarışması Kristal Kamerada final heyecanı yaklaşıyor. Jüriden en yüksek puanı alarak Eda Erol, Bengi Öztürk, Özgür Özberk ve Bekir Aksoy ile birer kısa film çekme fırsatını elde eden finalistler şöyle sıralanıyor: Atılım Kozmonot – Hallofmypeepe, Oğuzhan Üstün – Faniler,  Doğa Çakaloz – Kırıntılar, Alp Özkardeş – Paradox, Koray Er – Monoton. Kristal Kamera Gala'sında kamuoyunun beğenisine sunulacak olan filmler içinden seçilecek birinci, Marmara Forum tarafından Cannes'a gönderilecek.

Nebahat Çehre, Cihan Ünal, Selçuk Yöntem ve Mustafa Büyüksipahi'nin jüri üyeliğini üstlendiği Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'na bu yıl 300'e yakın başvuru yapıldı. Jürinin zorlu eleme sürecinden geçmeyi başaran finalistler için sinema sektörünün kamera arkasının kapıları aralandı.

Finale hak kazanan beş kısa film eser sahibi, final için yeni birer film çekerek, birbirleriyle son kez yarışacaklar. Finalistlerin filmlerinde rol alacak ünlüler, jürinin yapacağı kura ile belirlenip finalde yarışacak olan yarışmacılara dağıtılacak. Kristal Kamera birincisini ise Cannes Kısa Film Festivali'nde yarışma fırsatı bekliyor.

Finalistlerin kısa filmlerini görüntülemek için: