08.11.2017

Marmara Forum'un “Kristal Kamera” finalistlerinin set heyecanı dorukta

Marmara Forum Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın beş finalisti son kez yarışmak üzere yeni filmlerinin çekimlerine devam ediyor. Eda Erol, Bengi Öztürk, Özgür Özberk ve Bekir Aksoy'un oyuncu olarak yer aldığı filmlerin setleri, renkli görüntülere sahne oldu. Kasım ayı sonunda gerçekleşecek finalde birinciliğe hak kazanan yönetmen ve filmi Cannes yolcusu olacak.

Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre'yi Türk televizyonlarının unutulmaz yapımı Aşk-ı Memnu'dan sonra ikinci kez aynı projede buluşturan Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın finalinde yarışacak filmlerin çekimleri birer birer tamamlanıyor. Marmara Forum tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen üniversiteler arası kısa film yarışması Kristal Kamera'nın setinde yarışmacılarla ünlü oyuncular omuz omuza çalışıyor. Yarışma jürisinde Yöntem ve Çehre'nin yanı sıra Cihan Ünal ve Mustafa Büyüksipahi de bulunuyor. Kristal Kamera Gala'sında kamuoyunun beğenisine sunulacak olan filmler içinden seçilecek birinci, Marmara Forum tarafından Cannes'a gönderilecek.

Jüriden en yüksek puanı alarak Eda Erol, Bengi Öztürk, Özgür Özberk ve Bekir Aksoy ile birer kısa film çekme fırsatını elde eden finalistler şöyle sıralanıyor: Atılım Kozmonot – Hallofmypeepe, Oğuzhan Üstün – Faniler,  Doğa Çakaloz – Kırıntılar, Alp Özkardeş – Paradox, Koray Er – Monoton.

Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'na bu yıl 300'e yakın başvuru yapıldı. Jürinin zorlu eleme sürecinden geçmeyi başaran finalistler için sinema sektörünün kamera arkasının kapıları aralandı. Finale hak kazanan beş kısa film eser sahibi, final için çektikleri yeni filmlerle son kez jüri karşısına çıkacak.

Finalistlerin set fotoğraflarının tamamı için:

Finalistlerin kısa filmlerini görüntülemek için: