Haberler / Zingat Basın Bültenleri
06.02.2018

Kanal İstanbul aramaları yüzde 133 arttı

İstanbul'un çılgın projesi olarak bilinen Kanal İstanbul, güzergâhının kesinleşmesiyle birlikte gayrimenkul sektörünün ve yatırımcıların ilgisini yeniden çekmeye başladı. “Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, ekim ayından bu yana Kanal İstanbul aramalarında hızlı bir yükseliş olduğunu açıkladı.

2011 yılından bu yana gündemde olan Kanal İstanbul projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 60 milyar TL yatırımla hayata geçiriliyor. Projenin ayrıntıları belli olunca, Kanal İstanbul'un kapsadığı bölgeler gayrimenkul sektöründeki cazibesini geri kazandı. Bu ilgi artışı, Zingat.com verilerine de yansıdı. Ekim 2017'den beri Zingat.com üzerinden yapılan “Kanal İstanbul” aramalarında yüzde 133 oranında artış yaşandı.

“Spekülatif motivasyonla yatırım yapmayın”
Kanal İstanbul projesini değerlendiren Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, “Bu düzeyde büyük mega projeler her zaman planlandığı gibi gitmeyebiliyor. Sadece bu proje özelinde değil genel olarak bir yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken çok temel kriterler var. Yatırıma uygunluk, tapunun temizliği, bölgenin imar durumu, ulaşım, altyapı ve hepsinden önemlisi fiyat. Kanal İstanbul'un yer aldığı bölgede henüz kentleşme yok ancak çok ciddi altyapı yatırımlarının yapıldığını görüyoruz. Burası aynı zamanda önümüzdeki dönemde de okul ve hastane gibi kentleşmenin olmazsa olmaz ihtiyaçlarının karşılanacağı bir bölge olarak dikkat çekiyor” dedi.

Yatırım yaparken tedbirli davranmanın önemine de dikkat çeken Kayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca gayrimenkul yatırımı, kısa dönemli ve sadece spekülatif motivasyonla yapıldığında çoğunlukla hüsranla sonuçlanıyor. Uzun dönemli sabırlı ve planlı yapıldığında ise dünyadaki en iyi yatırım aracı olarak öne çıkıyor.”

Kanal İstanbul projesinin 5 yıl içerisinde tamamlanacağı ve İstanbul'a nefes aldıracağı öngörülüyor.

Esra Şavkın
0212 219 29 71 / 0537 858 85 49
esras@marjinal.com.tr

Zingat.com hakkında