Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
12.12.2017

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ - TÜSİAD BİLGİ TOPLUMU FORUMU “İŞ HAYATINDA BİLGİ GÜVENLİĞİ”Nİ ELE ALACAK

YAPAY ZEKA, BULUT BİLİŞİM VE DAHA BİRÇOK ALANI  ETKİLEYEN SİBER GÜVENLİĞİN ELE ALINACAĞI TOPLANTIDA ZARARLI YAZILIMLARIN YARATACAĞI ETKİLERİ SERGİLEYEN BİR “HACKİNG GÖSTERİSİ” DE YAPILACAK

Bilkent Üniversitesi - TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu, bilgi güvenliğinin iş dünyası için önemini farklı boyutlarıyla tartışmak amacıyla 15 Aralık Cuma günü 09:30 - 13:30 saatleri arasında Çırağan Palace Kempinski'de İş Hayatında Bilgi Güvenliği Konferansı'nı düzenliyor.

Toplantıda yapay zekâ, bulut bilişim ve her yıl birçok kurumu etkileyen siber saldırılar tüm boyutlarıyla masaya yatırılırken, zararlı yazılımların yaratacağı etkileri sergileyen bir “hacking gösterisi” de gerçekleştirilecek.

Toplantının açılış konuşmaları Bilkent Üniversitesi - TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. H. Altay Güvenir, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası Lideri Esin Güral Argat ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik tarafından yapılacak. Gerçekleşecek panellerde siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konuları ayrıntılı olarak tartışılacak.

Tarih : 15 Aralık 2017, Cuma
Saat  :  09:30 – 13:30
Yer    : Çırağan Palace Kempinski, İstanbul

Etkinlik Programı

09:30 Kahvaltı ve Kayıt
10:30 Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. H. Altay GÜVENİR
, BİLKENT Üniversitesi - TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü
Esin GÜRAL ARGAT, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Ekonomi Yuvarlak Masası Lideri
Erol BİLECİK, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
11:00  Engin KIRDA, Lastline Inc. Kurucu Ortağı ve Northeastern Üniversitesi Öğretim Üyesi
“Yapay zeka ve siber güvenlik: Gerçek mi, yoksa abartı mı?”
11:30 Engin ÖZBAY, IBM Türk Güvenlik Ülke Lideri
“Gone in 60 seconds!
Bir sonraki siber saldırıya hazır mısınız?”
12:00 Kahve Arası
12:15 Berna KULAKSIZ, Vodafone Kurumsal Çözümler Direktörü
“Yeni nesil siber güvenlik yaklaşımları”
12:45 Ozan ÖNCEL, Microsoft Türkiye Kurumsal İş, Üretkenlik ve Güvenlik Uygulamaları Satış Direktörü
“Bulut ve mobil öncelikli bir dünyada siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması”
13:15 Fatih EMİRAL, BTRisk Kurucu Ortağı
APT Hacking Senaryosu
“Bir Zararlı Yazılımın Anatomisi”

LCV: Ceylan Naza, ceylann@marjinal.com.tr

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.