Haberler / ininal Basın Bültenleri
01.11.2017

ininal artık TROY üyesi!

Bölgenin lider finansal teknoloji şirketlerinden ininal, Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY'un üyesi oldu. Bu üyelikle ininal ve TROY, milyonlarca insanı nakitsiz yaşam dünyasına dahil edecek.

ininal ve TROY güçlerini birleştirerek milyonlarca insanı “nakitsiz bir toplum” hedefi doğrultusunda kartlandıracak özel projelerle bir araya geliyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ödeme yöntemi markası TROY'un logosunun yer alacağı ininal kartlar, özel projeler kapsamında son kullanıcılarla buluşturulacak.

Piyasada 2 milyonun üzerinde ön ödemeli kartı bulunan ininal, 10.000'den fazla perakende ve ATM noktasında kullanıcılarına bakiye yükleme, yükledikleri bakiyeleri dünyadaki bütün alışveriş noktalarında harcayabilme olanağı veriyor. Bunlara ek olarak, para transferi, fatura ödeme gibi temel finansal servisleri kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca, API platformuyla ortak markalı kartlardan toplu ödeme altyapılarına, kullanıcı hesabı yaratılmasından para transferine kadar birçok finansal hizmeti de kurumsal müşterilerin ve girişimlerin kullanımına sunuyor. Sağladığı hizmetlerle Türkiye'de bir ilk olan ininal, “Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY” ile güçlerini birleştiriyor.

BKM'nin Türkiye bankacılık ve ödeme sektörüne yaptığı yatırımların en önemlilerinden biri olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, tanıtıldığı 1 Nisan 2016'dan itibaren Türkiye'deki tüm POS, ATM ve e-ticaret siteleri tarafından kabul edilir duruma geldi. Nakitsiz bir toplum hedefi ile çalışmalarını sürdüren BKM, Türkiye'de finansal teknolojilerin en büyük destekçisi konumunda.

ininal CEO'su Ömer Suner “2012 yılında ininal'ı kurarken, hızla dijitalleşen dünyada bireylerin ve kurumların mevcut ve gelecek finansal ihtiyaçlarına yönelik kolay, hızlı ve güvenli teknolojik altyapıyı sunmayı hedefledik. Geliştirdiğimiz ürün ve servislerle girişimlerin ve kurumların işlerini büyütmelerine katkı sağladığımız gibi ön ödemeli kart ve dijital cüzdan ürünlerimizle de milyonlarca insanın temel finansal ihtiyaçlarına çözüm oluyoruz. Herkesin dijital cüzdan ve kart sahibi olacağı bir finansal ekosistem yaratmak öncelikli hedefimiz. TROY üyeliğiyle birlikte nakitsiz toplum hedefine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi

İlgili Kişi
Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr