Haberler / GAP Basın Bültenleri
16.02.2017

İkonik giyim markası Gap'ten yeni bir marka kampanyası: “Generation Gap”

90'ların ikonlarını yeni nesil temsilciler aracılığıyla geri çağıran “Generation Gap”in en büyük sürprizi, tıpkı Gap markası gibi tüm zamanların ikonik top modeli Naomi Campbell. 90'ların ikonik anne ve babalarından çocuklarına devrolan zamansız Gap ürünlerini anlatan kampanya, bu yılların ruhuna gönderme yapıyor.

90'lı yıllarda anne ve babaları tarafından giyilmiş ikonik Gap ürünlerini, kendi jenerasyonlarının özgün stil tercihleriyle taşıyan genç ünlülerin yer aldığı kampanya, görsel bir şölen sunmanın yanı sıra efsane top model Naomi Campbell'i da yeniden kamera karşısına geçirdi. Campbell, 1992 yılında Gap için rol aldığı reklam filminde giydiği beyaz tişört ve denim şortun yeniden yorumlanan versiyonlarıyla, bir kez daha göz kamaştıran pozlara imza attı. Gap'in denim ceket, beyaz tişört, logo baskılı tişört ve sweatshirt, denim pantolon ve denim şort gibi her zaman gardıropların vazgeçilmezi olan parçalarını öne çıkaran ve bu parçaların modanın zamansız ikonları olduğuna dikkat çeken marka kampanyası Generation Gap'te yer alan diğer “ünlü çocuklar” şöyle sıralanıyor:

• Mick Jagger ve Jerry Hall'ın kızı manken Lizzy Jagger, Generaiton Gap için annesinin 1991 yılında giydiği ünlü siyah body ile kamera karşısına geçiyor.
  • Hip-hop kültürüne öncülük eden efsane grup Run DMC'nin kurucularından Jam Master Jay'in oğlu DJ TJ Mizell, Gap'in logolu bir ‘sweatshirt'üyle görüntüleniyor. Bu ürün, babasının 1990 yılında rol aldığı “Gap Original Fit Jeans” reklamında giydiği ile aynı.
  • Şarkıcı, yapımcı ve oyuncu Diana Ross'un oğlu oyuncu Evan Ross, kolsuz Gap logolu tişörtünü, 1991 yılında beyaz tişörtüyle Gap reklamlarına poz veren annesi için taşıyor.
  • Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ın kendisi gibi şarkıcı kızı Chelsea Tyler, kolsuz tişörtü ve Gap denim pantolonuyla babasının 1997 yılında oynadığı “Easy Fit Jeans” reklamına gönderme yapıyor.
  • Ünlü aktrist Demi Moore'un kızı şarkıcı Rumer Willis'in Generation Gap için giydiği denim ceketi, annesinin 1990 yılındaki reklam kampanyasında taşıdığı ürünün adeta bir kopyası.
  • Müzisyen Kim Gordon'un kızı sanatçı Coco Gordon, ikonik Gap deri ceketi ve kolsuz boğazlı siyah üstüyle kombinlediği denim şortla, 1990 yılında Gap reklamlarında yer alan annesi kadar havalı.

Kampanya görselleri için:

Kampanya videoları için:

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

Gap Hakkında
Dünyadaki en ünlü ve ikonik giyim ve aksesuar markalarından biri olan Gap, 1969'da San Fransisco'da kuruldu. Gap'in koleksiyonları modern bir gardırobun temelini inşa etmek için dizayn edildi: Denim olan her şey, klasik beyaz tişört ve bej pantolon gibi mutlaka sahip olunması gereken parçalar... İlk uluslararası mağazasını 1987'de Londra'da açan Gap, hem online mağazalarıyla, hem de   dünya çapında yaklaşık 1.700 mağazasıyla müşterilerine ulaşmaya devam ediyor. Gap markası, giyim ve aksesuar koleksiyonları olan GapKids, babyGap, GapMaternity, GapBody ve GapFit'i kapsıyor. Gap bugün Türkiye'de 31 perakende mağazası ve www.gap.com.tr adresindeki online satış sitesiyle, tişörtler, kapüşonlu sweat-shirtler, özel kesimli pantolonlar ve kot pantolonlar gibi, bir gardıropta mutlaka bulunması gereken kıyafetler için en iyi seçenek olmaya devam ediyor.

GAP
Dünyadaki en ikonik giyim ve aksesuar markalarından biri olan Gap, 1969’da San Fransisco’da kuruldu. Gap’in koleksiyonları modern bir gardırobun temelini inşa etmek için dizayn edildi: Denim olan her şey, klasik beyaz tişört ve chino pantolon gibi mutlaka sahip olunması gereken parçalar... İlk uluslararası mağazasını 1987’de Londra’da açan Gap, hem online mağazalarıyla, hem de dünya çapında 2000’e yakın mağazasıyla müşterilerine ulaşmaya devam ediyor. Gap markası, giyim ve aksesuar koleksiyonları olan GapKids, babyGap, GapMaternity, GapBody ve GapFit’i kapsıyor. Gap bugün Türkiye’de 30 mağazası ve www.gap.com.tr adresindeki online satış sitesiyle, tişörtler, sweat-shirtler, pantolonlar ve denim parçalar gibi, bir gardıropta mutlaka bulunması gereken kıyafetler için en iyi seçenek olmaya devam ediyor.