Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
25.04.2019

Fortinet, WAN Edge güvenliğini sağlamak ve hızlandırmak için sektörün ilk SD-WAN ASIC çözümünü duyurdu

SD-WAN ASIC'le güçlenen yeni FortiGate 100F, 10 kat daha fazla performans sağlıyor. FortiOS 6.2'nin yeni SD-WAN özellikleri ise daha gelişmiş bir uygulama deneyimi sunuyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT), kurumların güvenlik tabanlı ağ oluşturabilmesini desteklemek için sektörün ilk SD-WAN ASIC çözümü dahil olmak üzere yeni güvenli SD-WAN çözümlerini duyurdu.

Kurumlar, daha hızlı ve uygun maliyetli bağlantı türlerini benimsedikçe, güvenlik en önemli güçlük olarak karşılarına çıkıyor. Gartner'ın yeni bir araştırmasına göre, araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 72'si söz konusu WAN olduğunda bir numaralı endişelerinin güvenlik olduğunu belirtmiş. Fortinet, aşağıda yer alan inovasyonlarla güvenlik tanımlı ağ kurulumları için müşterilerini güçlendirmeye devam ediyor:
Fortinet Ürün ve Çözümlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John Maddison yeni gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “WAN edge artık dijital saldırı yüzeyinin bir parçası, ancak, ağınızın ucu asla bir engel olmamalı. Şube ofisleri için, SD-WAN, WAN optimizasyonu, güvenlik ve orkestrasyon dahil olmak üzere, dijital deneyimi mümkün kılmak için en iyi performans ve güvenlikle en iyi WAN Edge'i sağlama yeteneği kritik öneme sahip.  Fortinet'in SoC4 SD-WAN ASIC çözümü, ister 100 ya da 10 bin şube ofisi bulunsun, kurumların güvenlik tabanlı ağ oluşturmasını gerçekleştirebilmesine imkan tanıyor.”

Fortinet'in inovasyonları en kritik üç kullanım senaryosu üzerinden en zorlu müşteri sorunlarının çözümüne destek oluyor:
  • Kurumsal WAN Edge'de dijital dönüşüm
  • Uygulama performansından ödün vermeden WAN operasyon giderlerinin azaltılması
  • WAN operasyonlarının sadeleştirilmesi ve SD-Şube konsolidasyonu
Fortinet, güvenlik tabanlı ağ oluşturma inovasyonuna yönelik taahhüdüne bağlı kalmaya devam ediyor
Fortinet, çok sayıda müşterinin benimsediği, NSS Laboratuvarları test sonuçlarında “Önerilen SD-WAN” olarak gösterilen, güvenlik yeteneklerine sahip tek çözüm olan FortiGate Güvenli SD-WAN çözümüyle en iyi SD-WAN ve güvenliği müşterilerine sağlıyor. Fortinet'in yeni çözümü sektördeki ilk SoC4 SD-WAN ASIC ile kurumlar şube sayısından bağımsız olarak güvenlik tabanlı ağ oluşturmanın sağladığı tamamen bağlantılı uç şubeyi hayata geçirebiliyor. WAN Edge kurulumları için en iyi/fiyat performans sunan Fortinet'in SD-WAN ASIC çözümü yeni FortiGate 100F'i çalıştıracak. Sınırlı BT personelinin karşı karşıya kaldığı yükü daha da hafifletmek için, yeni Fortinet 360 Protection Services ve FortiOS 6.2'deki SD-WAN özellikleri, sadeleştirilmiş orkestrasyon ile birleştirilmiş iletişim uygulamaları için mümkün olan en iyi deneyimi sunuyor.

Ek kaynaklar
Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 385 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

[1] [1] Gartner, “Survey Analysis: Address Security and Digital Concerns to Maintain Rapid SD-WAN Growth,” Nareesh Singh, 12 November 2018.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.