Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
10.10.2018

Fortinet, 500'ün üzerindeki kayıtlı patentiyle inovasyonda önemli bir dönüm noktasını geçiyor

Fortinet'in inovasyon taahhüdü, nesnelerin interneti, operasyonel teknolojiler, ağ güvenliği ve bulut teknolojilerinde en yakın rakibinden üç kat fazla patent üretmesini sağladı

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT) kayıtlı patent sayısının 500'ü aştığını duyurdu.
  • Fortinet'in halihazırda kayıtlı patent sayısı 536'ya ulaştı. Ayrıca, Fortinet'in benzer güvenlik sağlayıcıları arasında rekor bir rakam olan 240 adet patent başvurusu da onay bekliyor.
  • Tümü müşterilerinin her geçen gün gelişen tehdit görünümü karşısında bir adım önde olmasına yardımcı olmayı hedefleyen Fortinet'in siber güvenlik teknolojileri alanında kayıtlı geniş patent yelpazesi nesnelerin interneti, operasyonel teknolojiler, ağ güvenliği ve bulut teknolojilerini içeriyor.
Fortinet'in bu alandaki başarısını değerlendiren Fortinet Türkiye Ülke Müdürü Serdar Yalçın şunları söyledi: “Fortinet, çok sayıda kayıtlı patenti ve üçüncü parti test sonuçlarından gelen üstün başarıya dayanarak, siber güvenlik inovasyonundaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Günümüzde müşterilerimizin karşı karşıya kaldığı en karmaşık siber güvenlik sorunlarına yönelik çözümler sunma taahhüdümüz, geleceğin siber tehditleriyle mücadele edebilecek çözümlere yönelik araştırma-geliştirme yatırımlarımızla destekleniyor. Müşterilerine yardım edecek teknolojik inovasyonlar Fortinet'in DNA'sında var. Geniş kapsamlı, hızlı ve ihtiyaca yönelik inovasyonlarımız, Fortinet'in müşterilerinin sürekli değişen tehditlere karşı üstünlüğünü korumasına yardımcı olurken dijital dönüşüme ayak uydurmalarını sağlayacak sektör öncüsü ürünler sunmaya devam edeceğinin de garantisi.

Fortinet'in en güncel patentleri şu inovasyonları içeriyor:
  • Otomasyon ve yapay zeka
  • Bulut-tabanlı güvelik politikası konfigürasyonu
  • Bulut-tabanlı loglama hizmeti
  • Nesnelerin interneti güvenliği
  • Güvenlik analitikleri
  • E-posta ve web güvenliği
  • Güvenlik bilgisi ve olay yönetimi
  • Uç noktalar için “sandboxing” koruması
  • Dinamik olarak optimize edilmiş güvenlik politikası yönetimi
  • “Push service” hizmetini kullanan güvenli ve iki faktörlü kimlik doğrulama

Ek kaynaklar
  • Fortinet'in inovasyon tarihi hakkında daha fazla bilgiye kurumsal broşürden ulaşabilirsiniz.
  • Fortinet Güvenlik Dokusu ve Ağ Güvenliğinin Üçüncü Nesli hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
  • Haftalık FortiGuard Tehdit İstihbarat Özetleri ve FortiGuard Tehdit İstihbarat Servisi'ne buradan üye olabilirsiniz.
  • Fortinet'i Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube, ve Instagram‘dan takip edebilirsiniz.

Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 360 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.