Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
09.05.2018

Fortinet 2018'in ilk çeyreğinin finansal sonuçlarını açıkladı

Fortinet gelirlerinin yüzde 17, faturalandırmalarının ise yüzde 15 büyüdüğünü duyurdu

2018'in ilk çeyreğine dair önemli rakamlar
  • 399 milyon dolarlık gelir, yıldan yıla yüzde 17'lik bir artış gösterdi
  • 463,2 milyon dolarlık faturalandırma, yıldan yıla yüzde 15'lik bir artış gösterdi
  • Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri (GAAP) ile seyreltilmiş hisse başına net gelir 0,24 dolar
  • GAAP-dışı seyreltilmiş hisse başına net gelir 0,33 dolar
  • İşlemlerden sağlanan nakit akışı 139,7 milyon dolar
  • 128,1 milyon dolar serbest nakit akışı
  • 1,39 milyar dolarlık nakit, nakit eşdeğeri varlık ve yatırımlar
  • 115,5 milyon dolar değerinde hisse geri alımı

Kapsamlı, otomatik ve entegre siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT), 31 Mart 2018 itibariyle sonlanan ilk çeyreğin finansal sonuçlarını açıkladı.

Fortinet Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Baş Yönetici Ken Xie konuyla ilgili olarak “Sektördeki liderliğimiz, gelirin ve faturalandırmanın ilk çeyrekte güçlü bir artış göstermesiyle bir kere daha gözler önüne serildi. Güçlenmek isteyen kurum sayısı artarken, Fortinet'in Security Fabric mimarisi ve geniş uçtan-uca güvenlik çözümleri portföyü, kurumları BT altyapılarının her noktasında korumak için gerekli entegrasyon ve otomasyonu sunuyor. Fortinet, hem kurum içi ortamlarda hem de çoklu bulut ortamlarında müşterilerini en yeni ağ güvenlik çözümleriyle koruyor” dedi.

Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 340 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.com, Fortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.