Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
07.11.2017

Fortinet, 2017 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

Hasılat ve fatura büyümesi pazarı aşmaya devam ediyor

İşletme marjları genişledi

2017 üçüncü çeyrek sonuçları:

• Yıllık %18 artışla 374,2 milyon dolarlık gelir
• Yıllık %24 artışla 431.7 milyon dolarlık fatura
• Hisse başına GAAP'si seyreltilmiş net gelir 0,15 dolar
• Hisse başına GAAP'siz seyreltilmiş net gelir 0,28 dolar
• GAAP işletim marjı %9
• GAAP dışı işletme marjı %19
• 162.3 milyon dolarlık işletme nakit akışı
• 140,6 milyon dolarlık serbest nakit akışı
• 1,52 milyar dolarlık nakit, nakit benzerleri ve yatırımlar
• Yıllık %30 artışla 1,22 milyar dolarlık ertelenen gelir
• 90.8 milyon dolarlık hisse geri satın alımları

Yüksek performanslı siber güvenlik çözümlerinin küresel lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT), 30 Eylül 2017'de sona eren üçüncü çeyrek için finansal sonuçlarını açıkladı.

Fortinet'in Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ken Xie, "Geniş ağ güvenlik müşterilerimiz, sektörümüzün en geniş ve en entegre güvenlik mimarisi olan Fortinet Güvenlik Fabrikamızı sunmamız için bir temel sunuyor.  Genişleyen bulut güvenlik pazarının, kritik altyapı güvenliğinin ve IoT teknolojilerinin güvence altına alınmasının gelecek yıllarda Fortinet'in pazarının büyümesini sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Fortinet hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 320 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.com, Fortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.