Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
31.01.2019

Evlilik teklif etmek için Sevgililer Günü'nü bekliyoruz

Sevgililer Günü yaklaşırken, evlilik teklifi hazırlıkları da hızlanıyor. GittiGidiyor'un verilerine göre; gül yaprağı, balon, konfeti ve mum gibi ürünleri bir arada sunan evlilik teklifi paketlerinin satışı şubatta aylık ortalamanın 3 katına çıkıyor. En fazla satışın 26-30 yaş aralığındaki kullanıcılara yapıldığını belirten GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, “Paketleri yüzde 85 oranında erkek kullanıcılarımız alıyor. Tek alışverişle hızlı ve kolay bir şekilde ortamda romantizm etkisi yaratacak hazırlığı yapabiliyorlar” diyor.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlilik teklifi etmek isteyenler, hazır romantik paketlere yoğun ilgi gösteriyor. Bu dönemde teklif için gül yaprağından muma, konfetiden balona kadar gerekli tüm ürünlerin yer aldığı evlilik teklifi paketlerinin satışı da katlanıyor.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un 2018 yılına ilişkin verilerine göre, romantik paket satışları adet bazında şubat ayında aylık ortalamanın 3 katına çıkıyor. Fiyatları yaklaşık 30 ila 150 TL bandında değişen paketlerin içinde ortamı bir anda değiştirebilecek gül yaprağı, balon, tealight mum, romantik kart, konfeti ve çikolata gibi pek çok farklı ürün yer alıyor. Evlilik teklifi paketleri 3 büyük şehirden sonra en çok Bursa, Antalya, Kocaeli, Mersin ve Gaziantep'ten satın alınıyor. En yüksek talep, 26-30 yaş aralığındaki kullanıcılardan geliyor.

Ortalama 100 TL bütçe ayrılıyor
Romantik paketlerin yüzde 85 oranında erkek kullanıcılar tarafından satın alındığını belirten GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, trendi şöyle değerlendirdi: “Evlilik teklifi etmek isteyenlerin Sevgililer Günü'nü değerlendirdiğini görüyoruz. Öyle ki, geçen yılki verilere baktığımızda şubat ayında hazır olarak satılan evlilik paketi satışları aylık ortalamanın 3 katına çıkıyor. Bu yıl da benzer satış rakamlarının yakalanacağını düşünüyoruz. Paketleri yüzde 85 oranında erkek kullanıcılarımız alıyor. Tek alışverişle hızlı ve kolay bir şekilde ortamda romantizm etkisi yaratacak hazırlığı yapabiliyorlar. En fazla tercih edilen 100 TL'lik paketlerde gül yapraklarından romantik mesaj kartlarına kadar pek çok ürün bir arada bulunuyor.”

Ayşe Ekin Gündüz

ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2018 listesinde 1'inci olmuştur. www.gittigidiyor.com