Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
12.01.2018

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERAT ALBAYRAK TÜSİAD'I ZİYARET ETTİ

Enerji Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin ekonomik büyümesinin dinamosu olan enerji sektörünün temsilcileri ile buluştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 12 Ocak 2018 (bugün) tarihinde TÜSİAD Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, TÜSİAD üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. "Sürdürülebilir Büyümenin Dinamosu Enerji Sektörü" başlıklı toplantı kapsamında Türkiye ekonomisinin gelişiminde enerji sektörünün kritik rolü ele alındı.

Toplantının açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik gerçekleştirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in konuşma metnini ekte bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Marjinal Porter Noveli

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.