Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
18.09.2017

Eğitim, bir ülkenin geleceğinin güvencesidir.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Dijital dönüşümün yaşandığı ve yeni bir sanayi devriminin söz konusu olduğu bu dönemde sadece ekonomi değil, tüm toplumsal yaşam köklü bir değişimden geçiyor. Dünyanın gittiği yönü doğru okuyarak eğitim politikalarını bu değişime göre güncellemek zorundayız.

Atatürk, istikbal için en önemli ilkeyi “Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller!” diyerek en yalın bir şekilde ifade etmiştir. Bilim ve teknolojide öne geçen ülkelerin diğerleri ile arayı açtığı bir çağda, müfredatımızın bilimsel temellere dayanması ülkemiz için hayati öneme sahiptir. Sorgulayan, özgür düşünen, dijital okuryazarlık ve yabancı dil becerileri gelişmiş gençler yetiştirmeye odaklanmalıyız. 21.yüzyıl becerilerini, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) yaklaşımını, kodlama ve robotiği erken yaşlarda çocuklarla buluşturduğumuz takdirde, uluslararası rekabette eğitim kalitesiyle parlayan bir ülke olabiliriz. Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir.

Eğitim gündemini oluşturan tartışmalı konularda, ülkemizdeki farklı bilgi, tecrübe ve bakış açılarının oluşturduğu çeşitlilik ve zenginlikten daha fazla faydalanılması gereklidir. Aynı çerçevede kamu, eğitim STK'ları ve özel sektör işbirliklerinin daha da geliştirilmesi son derece önemlidir.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında, Cumhuriyetimizin değerli öğretmenleri ve eğitim yöneticileri ile öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.”

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.