Haberler / E-Hukuk Derneği Basın Bültenleri
27.11.2017

III. E-Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumu Blockchain, Bitcoin ve Kitlesel Fonlama gibi konular hakkındaki mevzuatları masaya yatırıyor

Hukukçular Sermaye Piyasası Kurulu uzmanları, Gümrük Bakanlığı temsilcileri ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan konuşmacıların katılacağı sempozyum Bitcoin, Blockchain gibi konuların konuşulacağı ilk hukuk etkinliği olacak.

E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği'nin (E-Hukuk Derneği) 30 Kasım'da MEF Üniversitesi ile birlikte ev sahipliği yapacağı III. E-Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'ndan Kitlesel Fonlama Mevzuatı'na birçok konunun iş ve hukuk dünyasından uzmanlar eşliğinde tartışılmasını sağlayacak. Son yılların en önemli teknolojilerinden olan Bitcoin ve Blockchain'in de etkinlik kapsamındaki bir panel ile masaya yatırılacağı sempozyum, Türkiye'de bu konuların konuşulduğu ilk hukuk etkinliği olacak.

E-Hukuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve B+B Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Gökhan Uğur Bağcı, internetin hareketli dünyasına hukuki çerçeveden bakılan etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sene üçüncüsünü düzenlemekten gurur duyduğumuz E-Ticaret ve İnternet Hukuku Sempozyumu ile internetin karşımıza çıkardığı yeniliklerin hukuk dünyasında nasıl yankılanıp karşılıklar bulduğunu anlamaya çalışıyoruz. Çeşitli alanlardan birçok insanın katılacağı konuşmalarla insanların akıllarındaki sorulara cevaplar vermeyi hedefliyoruz.”

30 Kasım'da gerçekleşecek ve PayU'nun destekçisi olduğu etkinliğe katılım ücretsizken, kayıt olmak isteyenlerin https://e-hukuksempozyumu.eventbrite.com
 adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Merve Aydın
mervea@marjinal.com.tr

E-Hukuk Derneği Hakkında
Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği, kısa adı ile E-Hukuk Derneği, hızla değişen teknolojinin yön verdiği günümüzde, hukuki yapının da bu hıza ayak durması gerekliliğinden yola çıkılarak 1 Ekim 2015 tarihinde kurulmuştur. Türkiye'de elektronik ticaret ve internet alanlarını doğrudan etkileyen mevzuat çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan dernek, bu alanda çok sayıda etkinlik olmasına karşın hukuk temelli etkinlik olmayışından da yola çıkarak yapacağı konferanslar ile sektör temsilcilerini ve tüketicileri hukuki konular hakkında bilinçlendiriyor. www.ehukukdernegi.com

E-Hukuk Derneği
Elektronik Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği, kısa adı ile E-Hukuk Derneği, hızla değişen teknolojinin yön verdiği günümüzde, hukuki yapının da bu hıza ayak durması gerekliliğinden yola çıkılarak 1 Ekim 2015 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’de elektronik ticaret ve internet alanlarını doğrudan etkileyen mevzuat çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan dernek, bu alanda çok sayıda etkinlik olmasına karşın hukuk temelli etkinlik olmayışından da yola çıkarak yapacağı konferanslar ile sektör temsilcilerini ve tüketicileri hukuki konular hakkında bilinçlendiriyor.