Haberler / DASK Basın Bültenleri
25.11.2016

Deprem sonrası hasarlı bölgeler ilk 24 saat içinde havadan görüntülenecek

Teknolojinin yardımıyla deprem sonrasında hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak ve hasar tespiti hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak. Hava görüntülerinin alınmasıyla dijital ortofoto haritaları üretilecek ve DASK, TKGM'den gelen görüntüleri, büyük boyuttaki hasarların tespiti için kullanacak ve hasarların hızlı bir şekilde tanzim edilmesiyle, yaşamın normal seyrine dönme sürecini çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütebilecek.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı da protokol sayesinde önemli bir ihtiyacın giderileceğini belirterek DASK olarak meydana gelebilecek olası bir afet durumunda oluşan zararların hızlı bir şekilde tespit edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Kayacı, "Bir afet sonrasında hasarlı bölgelerin havadan yapılacak çekimleri vasıtasıyla elde ettiğimiz verilerle şu an DASK bünyesinde yürüttüğümüz Afet Risk Yönetim Sistemi Projesinin önemli bir bileşeni olan finansal analiz ile fark algılama ve tahmin yazılımının önemli bir girdisi bu protokolle sağlanmış olacak" dedi.

İlgili kişi:

DASK hakkında
2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur. DASK “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlar. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık eder. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası'nın yaygınlığını ülke genelinde birlikte çalıştığı sigorta şirketleri, bunlara bağlı acenteler ve banka şubelerinden oluşan dağıtım ağıyla artırırken, uyguladığı düşük prim maliyetleriyle de herkesin bu güvenceye sahip olmasını kolaylaştırmayı hedefler. www.dask.gov.tr

DASK
2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur. DASK “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlar. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık eder. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası’nın yaygınlığını ülke genelinde birlikte çalıştığı sigorta şirketleri, bunlara bağlı acenteler ve banka şubelerinden oluşan dağıtım ağıyla artırırken, uyguladığı düşük prim maliyetleriyle de herkesin bu güvenceye sahip olmasını kolaylaştırmayı hedefler.