07.05.2018

“Babalık Anları” Forum Aydın'da ziyaretçilerle buluşacak

Aydın ve çevre illerin eğlence ve alışveriş merkezi Forum Aydın, 14-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında AÇEV tarafından “ilgili babalara” dikkat çekmek için gerçekleştirilen Babalık Anları fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

AÇEV'in çocuklarıyla yakın ilişki kuran “ilgili babalara” dikkat çekmeye çalıştığı projesi kapsamında çekilen Babalık Anları fotoğrafları, 14-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında Forum Aydın'da sergilenecek. Forum Aydın İncir Sokak'ta gerçekleştirilecek sergi, ilgili babaların çocuklarının bakım ve gelişiminde üstlendiği sorumlulukları fotoğraflıyor. Ahmet Görsev ve Zeynep Sezerman tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı ve ülkemizdeki bazı babalık gerçeklerine ışık tutan sergiyi görmek için herkes, Forum Aydın'a davetli!

Sergi hakkında:
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) babaların, çocuklarının bakım ve gelişiminde sorumluluk üstlendiği “ilgili babalık” konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “İlk İş Babalık” adı altında; eğitim faaliyetleri, etkinlikler, araştırma ve kampanya çalışmaları yürütüyor. Ülkemizdeki geleneksel aile yapısı, buna bağlı gelişen çocuk bakımı ve eğitimiyle, babaların bu düzen içindeki rolleri üzerine yeniden düşünmeyi öneren AÇEV, İsveç Başkonsolosluğu'nun desteğiyle bir sergi hazırladı. İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bävman'ın dünya çapında beğeni toplayan “Swedish Dads” (İsveçli Babalar) sergisinden seçilmiş eserleri, fotoğraf sanatçıları Ahmet Görsev ve Zeynep Sezerman'ın Türkiye'den farklı babalık manzaralarını gözler önüne seren kareleriyle “Babalık Anları” sergisinde bir araya getirdi. Farklı iki ülkeden “babalık” manzaraları, “İlk İş Babalık” projesini sanatsal açıdan destekliyor ve farklı bir mecraya taşıyor. “İsveçli Babalar” sergisinden ilhamla yola çıkan Ahmet Görsev ve Zeynep Sezerman'ın fotoğraflarının yer aldığı bu çalışma farklı “babalık” anlarına yer verirken, Türkiye'de Babalık Araştırması'ndan verilerle ülkemizdeki bazı “babalık” gerçeklerine de ışık tutuyor.