Haberler / Olmuksan International Paper Basın Bültenleri
30.11.2017

Asansör ve asansör ekipmanlarının taşınmasında Olmuksan IP güvencesi

Türkiye'nin tüm bölgelerinde müşterilerine en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunan Olmuksan International Paper, inşaat sektörünün en önemli ihtiyaçlarından asansör ve asansör ekipmanlarının taşınmasında heavy duty (ağır iş ambalajları) alanındaki uzmanlığı sayesinde korunaklı ve hasarsız taşıma garantisi sunuyor. Olmuksan IP'nin en son teknoloji ürünü olan ağır iş ambalajları ürüne özel olarak dizayn edildiği için dolum işçiliğinden avantaj sağlanıyor ve ürünlerin zarar görmesi engelleniyor.

Ağır endüstri ürünleri ve dökme ürünler ambalajlama açısından sorunlar yaratabiliyor. Bu ürünler nakliye ve taşıma esnasında hasar görebiliyor, normal paletleme için çok büyük veya dengesiz olabiliyor ve çoğu zaman uzun yol koşulları nedeniyle ciddi çevresel sorunlara yol açabiliyor. İnşaat sektöründe de bu sorunları ortadan kaldırmak için özel olarak tasarlanan çözümlere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Türkiye'de 49 yıldır oluklu mukavva ve ambalaj sektöründe başarılı projelere imza atan Olmuksan International Paper (Olmuksan IP)'ın ağır iş ambalaj (heavy duty) çözümleri; yüksek taşıma performansı gerektiren asansör ve asansör ekipmanları gibi ürünleri taşımak için özel olarak tasarlanan güvenilir ambalaj seçenekleri sunuyor.

Olmuksan IP ağır iş ambalajlarının dikkat çeken özellikleri
Türkiye'deki altı kutu tesisi ve 1100'e yakın çalışanıyla yerel pazarda ve ihracat bölgelerinde yüksek kalitede ve müşteriye özel ürünlerle hizmet sunan Olmuksan IP yüksek taşıma kapasitesine sahip ve en son teknoloji ürünü ağır iş ambalajları; şirketlere pek çok konuda avantaj sağlıyor.

Müşterilerin ihtiyacına göre yeniden tasarlanan ve iyileştirilen ağır iş ambalajları ile ürünlerin kutu içindeki yerleri belirlendiği için hem dolum işçiliğinden avantaj sağlanıyor hem de ürünlerin zarar görmesi engelleniyor. Ayrıca yeni paketleme bandı önerisi sayesinde paketleme performansı üç katına çıkarılıyor. Ahşap kasaya ikame bu ürünlerin dış kutuları triplex dalgadan, seperatörleri ise çift dalga oalrak üretiliyor.

Olmuksan IP'nin ağır iş ambalajları şirketlere ayrıca ambalajların katlanmış halde teslim edilmeleri sayesinde stok alanından tasarruf elde etme, dolum hatlarına kolaylıkla entegre olma, tedarik zinciri gereksinimlerine uygun çözümler sunma, çevre dostu olma, yıkama ve temizleme maliyetlerini ortadan kaldırma gibi imkânlar da sunuyor.

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

Olmuksan International Paper hakkında
Türkiye'de 1968'den bu yana faaliyet gösteren ve 2013 yılında Olmuksan International Paper (BIST:OLMIP) adını alan şirket, ürün ve çözümleriyle oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider firmalarındandır . Gebze, İzmir, Adana, Bursa, Çorlu ve Çorum'daki 6 kutu tesisi ve 1100'e yakın çalışanı ile yerel pazarda ve ihracat bölgelerine yüksek kalitede ve müşteriye özel ürünlerle hizmet sunmakta; sürdürülebilirlik, çevre bilinci ve iş güvenliği alanındaki küresel vizyonunu tüm paydaşlarına yansıtarak üretimini sürdürmektedir. 2016 itibariyle cirosu 600 milyon TL'ye ulaşan Olmuksan International Paper, 2016 yılı ISO Türkiye'deki ilk 500 Büyük Sanayi Şirketi sıralamasında bir önceki seneye göre 10 basamak çıkarak 191. sırada yer almıştır. Aralık 2016'da Capital dergisi tarafından yapılan “En Beğenilen Şirketler” anketinde tüm Ambalaj Sektöründe En Beğenilen 2. Şirket olarak seçilmiş, oluklu ambalaj üreticileri arasından listeye giren tek şirket olmuştur. 2016 yılında bir önceki yıla göre satış hacminde %3,5, hasılatta %15 büyüme gösteren Olmuksan International Paper, 2017'de piyasa koşullarının benzer şekilde devam etmesi durumunda, yıl sonuna kadar benzer büyüme trendini sürdürmeyi hedeflemektedir. 2017 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre satış hacminde %8 büyüme göstererek hedefi doğrultusunda sağlam bir adım atmıştır. Daha fazla bilgi için: http://olmuksan-ipaper.com/tr

International Paper hakkında
Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Kuzey Afrika ve Rusya'da üretim faaliyetleri yürüten International Paper (NYSE:IP); yenilenebilir fiber bazlı ambalaj, kağıt hamuru ve kağıt ürünleri alanında küresel çapta lider üreticidir. International Paper, ürünlerin korunması ve pazarlanmasına olanak veren ambalaj malzemeleri üreterek dünya ticaretine katkıda bulunmaktadır. Bebek bezi kağıdı, kağıt mendil ve insan sağlığını koruyan diğer hijyen ürünleri; eğitim ve iletişimde kullanılan kağıtlar ile kağıt torbalar, kağıt bardaklar ve taşınabilirliği kolaylaştıran ve elverişlilik sağlayan gıda konteynerleri üretmektedir. Merkezi ABD'nin Tennessee eyaletindeki Memphis kentinde bulunan International Paper, dünyada 24'den fazla ülkede yaklaşık olarak 55.000 kişiyi istihdam etmiştir. International Paper'ın net satışları 2016'da 21 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

International Paper EMEA (Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Rusya) bölgesinde, ofis kağıtları ve fiber bazlı ambalajların üretimi ve pazarlanmasına odaklanmaktadır. International Paper, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan yüksek kaliteli boyut kesimli kağıt, kuşe ve kaplanmamış karton ve oluklu konteynerlerin lider tedarikçisidir. EMEA bölgesinde yaklaşık 9.000 kişiyi istihdam eden International Paper'ın bölgedeki net satışları 2016'da yaklaşık 2,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. International Paper, ürünlerimiz ve dünya vatandaşlığı çabalarımız ile ilgili daha fazla bilgi için: www.internationalpaper.com

Olmuksan International Paper
Olmuksan International Paper, Türkiye oluklu mukavva ambalaj pazarının liderlerindendir. Geri dönüşümlü kağıt üreten bir kağıt fabrikası ve 6 kutu tesisinde Türkiye’nin tüm bölgelerinde yer alan müşterilerine en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunmaktadır. Şirket, Kuzey Amerika, Avrupa, Latin Amerika, Rusya, Asya ve Kuzey Afrika'da üretim faaliyetleri yürüten, kağıt ve ambalaj sektörünün küresel lideri olan International Paper Kuruluşu’nun bir parçasıdır. ABD’de Memphis, Tenn. merkezli International Paper (NYSE:IP) yaklaşık 55,000 çalışanıyla stratejik olarak 24'ten fazla ülkede konumlanmaktadır. International Paper'ın 2015’teki net satışları 22 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. International Paper’ın ürünleri ve yönetimiyle ilgili detaylı bilgi için www.internationalpaper.com adresini ziyaret edebilirsiniz. EMEA Bölgesinde yaklaşık 9.000 kişiyi istihdam eden International Paper’ın bölgedeki net satışları 2015’te yaklaşık 2.6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.