Haberler / adesso Basın Bültenleri
23.05.2017

adesso yöneticilerinden yazılım dünyasına rehber olacak kitap

Almanya'nın en büyük BT hizmet sağlayıcılarından adesso Grup'un üst düzey yöneticileri yazılım dünyasına referans olacak bir kitaba imza attı.

“Tamed Agility: Pragmatic Contracting and Collaboration in Agile Software Projects” (Evcilleştirilmiş Çeviklik: Çevik Yazılım Projelerinde Pragmatik Sözleşme ve İşbirliği)  isimli kitap, adesso Grup'un Ortak Kurucusu ve Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volker Gruhn, adesso Grup Uluslararası Yatırımlardan Sorumlu Direktörü Rüdiger Striemer ve Iceland Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Matthias Book tarafından kaleme alındı.

Kitap, çevik yöntemlerle hayata geçirilecek yazılım projelerinde yalnızca yazılım geliştirme süreçlerinde değil, dijital dönüşümde kuruma değer yaratacak alanların ve projelerin kapsamının belirlenmesi ile kontrat yönetimi sürecinde de pragmatik araçların ve metotların kullanılmasının gerekliliği tezini savunuyor. Önerdiği özgün metodolojilerle müşteriler, iş birimleri ile yazılım geliştiriciler arasında güvenin ve risklerin adil bir şekilde nasıl dengelenebileceği konusuna değinen kitabın kağıt baskısı Amazon.com üzerinden, e-kitap baskısı ise springer.com üzerinden satışa sunuluyor.

Beş bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde, çevik yazılım geliştirmenin temellerinden bahsedildikten sonra 2. bölümde dijitalleştirme ve mobilleştirme stratejilerinin geliştirilebileceği “Interaction Room” metodolojisinin nasıl uygulanacağına değiniliyor. Yazılım geliştirmeden önceki süreçlerin ve yazılım geliştirme sürecinin pragmatik yaklaşımlarla uyumlu biçimde nasıl yönetilmesinin gerektiği ile ilgili tavsiyelerin yer aldığı bu bölümün ardından yazılım geliştirmenin ticari yönüne odaklanılan 3. bölümde adVANTAGE isimli yeni bir sözleşme modelinden bahsediliyor. Müşteriler ve yazılım geliştiriciler arasında güveni tesis eden bu modelin inceliklerinin aktarıldığı bu bölümü ise sözleşme ve geliştirmelerin birlikte nasıl uyum içerisinde çalıştığını örneklerle gösteren 4. Bölüm takip ediyor. Son bölümde kitap günümüzün yazılım uzmanlarının sahip olması gereken özelliklerine yer veriyor.

CIO'ları, proje müdürlerini ve yazılım mühendislerini hedefleyen kitap, kompleks projeleri başarılı bir şekilde sonuçlandırmayı isteyenler için referans niteliğinde bir başyapıt.

Kağıt Baskı: https://www.amazon.com/Tamed-Agility-Pragmatic-Contracting-Collaboration/dp/3319414763

E-Kitap Baskısı: http://www.springer.com/gp/book/9783319414768

adesso hakkında
2 bin 400'den fazla çalışanı ve 2016 yılında 260 milyon euroluk yıllık satış hacmiyle adesso Grubu en büyük Alman BT hizmet sağlayıcılarından bir tanesidir. 2013 yılının ikinci çeyreğinde kurulan adesso Türkiye, adesso Grubu'nun bir iştirakidir. adesso Türkiye, müşterilerine outsource kaynak sağlama, mobil çözümler, portal çözümleri, test otomasyon çözümleri, özel proje geliştirme ve dijital dönüşüm danışmanlığı hizmetlerini sunmaktadır. Türkiye'de sektörlerinde lider firmalarla çalışan adesso Türkiye, aynı zamanda Avrupa pazarına yazılım geliştirme ihracatı gerçekleştirmektedir. www.adesso.com.tr

adesso
2 bin 400'den fazla çalışanı ve 2016 yılında 260 milyon euroluk yıllık satış hacmiyle adesso Grubu en büyük Alman BT hizmet sağlayıcılarından bir tanesidir. 2013 yılının ikinci çeyreğinde kurulan adesso Türkiye, adesso Grubu’nun bir iştirakidir. adesso Türkiye, müşterilerine outsource kaynak sağlama, mobil çözümler, portal çözümleri, test otomasyon çözümleri, özel proje geliştirme ve dijital dönüşüm danışmanlığı hizmetlerini sunmaktadır. Türkiye’de sektörlerinde lider firmalarla çalışan adesso Türkiye, aynı zamanda Avrupa pazarına yazılım geliştirme ihracatı gerçekleştirmektedir.