30.03.2018

“Perakendenin Yıldızları” Forum Trabzon'da parlıyor

Doğu Karadeniz'in buluşma noktası Forum Trabzon, yıldızını perakende sektöründe parlatmak isteyen gençler için kolları sıvadı. Trabzon Ortahisar Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'yle ortaklaşa hazırlanan Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında, Pazarlama ve Perakende bölümü öğrencilerine sektör profesyonelleriyle dirsek dirseğe çalışma imkanı sunuluyor. 10. yılında çok özel bir projeye imza atmak ve sektörüne yepyeni genç yetenekler ve yöneticiler kazandırmak üzere yola çıkan Forum Trabzon, Perakendenin Yıldızları projesiyle öğrencilere pek çok yeni imkan ve deneyimin kapılarını açıyor.

Doğu Karadeniz'in alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon, 10. yılını kutlarken, sektörünün geleceğinde imzası olacak genç yeteneklerin de yoluna ışık tutacak özel bir proje başlatıyor. Özel sektörü mesleki eğitimle buluşturan Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında, Forum Trabzon ve Trabzon Ortahisar Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamlı bir işbirliğine imza attı.

Kariyerlerini perakende sektörü üzerine kuracak olan Pazarlama ve Perakende bölümü öğrencilerine yönelik bir dizi olanak sunan proje, sektör ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri de kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında gençlere sektör içindeki firmaları yerinde ziyaret olanağı ve firma yöneticileri ve temsilcilerinin deneyimlerinden faydalanma fırsatları sunuluyor.

Perakendenin Yıldızları Sahaya İndi
Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında ilk olarak Forum Trabzon'da bulunan ulusal ve uluslararası markaların mağaza yöneticilerinin, ulusal marka bayiliği olan yatırımcıların ve Forum Trabzon yönetim ekibinin katılımıyla okul ziyareti ve bir bilgilendirme konferansı gerçekleştirildi. 23 Şubat 2018 tarihinde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen özel konferansta marka temsilcileri hem markalarını ve hem de sektörün bilinmeyenlerini anlatarak gençlerin sorularını yanıtladı.

Ardından 12 Mart 2018 günü Forum Trabzon'u ziyaret eden gençler alışveriş merkezi yönetim birimlerinden açılış süreçlerine dek pek çok ayrıntıyı sahada öğrenme şansı yakaladı. Projeye katılan markaların mağazalarını ziyaret eden öğrenciler, mağazaların güne başlangıç hazırlıklarını izledi ve konuya ilişkin sorularını işin sahiplerine yöneltti.

21 Mart 2018 günü yeniden Forum Trabzon'da buluşan öğrenciler, çeşitli markaların mağaza açılış hazırlıklarına katılarak gerçek satış deneyimi de yaşama imkanı buldu.

12, 18 ve 25 Nisan 2018 tarihlerinde tekrar edilecek Forum Trabzon ziyaretleriyle öğrenciler farklı konularda saha deneyimi kazanmaya devam edecek.