30.11.2017

Nebahat Çehre: “Eda Erol'un performansı beklentimin üzerindeydi!”

Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın 28 Kasım 2017 Salı akşamı gerçekleştirilen gala gecesinde, finalist kısa filmlerden birinde rol alan Eda Erol'un oyunculuğu, Nebahat Çehre'den tam not aldı. Marmara Forum tarafından düzenlenen Kristal Kamera'da bu yıl birinci olarak Cannes'a gitmeye hak kazanan yönetmen ve film ise Doğa Çakaloz'un “Neredesin”i oldu.

Marmara Forum tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, jüri üyeleri arasında Selçuk Yöntem, Nebahat Çehre ve Cihan Ünal'ın bulunduğu Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın dün akşam Marmara Forum'da gerçekleştirilen gala gecesinde, Eda Erol, Bengi Öztürk, Özgür Özberk ve Bekir Aksoy'un oynadığı finalist filmlerin gösterimi yapıldı. Geceye jüri üyeleri arasında bulunan Selçuk Yöntem ve Cihan Ünal'la beraber katılan Nebahat Çehre, “Eda Erol'un kısa film performansı beklentimin üstündeydi, bu performans Kristal Kamera'daki eleme sürecinde yaşadığımız heyecanı ve gençlerle çalışmanın verdiği mutluluğunu ikiye katladı. Genç yönetmenlere ümit veren, Türk sinemasının geleceğine imza atma potansiyeli olan yeteneklerin kendini gösterme fırsatı bulduğu bu projede yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Jüri üyesi Cihan Ünal proje hakkında şunları söyledi: “Benim Kristal Kamera'daki ikinci yılım, geçen yıla göre ilginin bu yıl daha fazla olduğunu gördük. Gençlere, üniversite öğrencilerine hem yönetmen hem de oyuncu olacaklara basamak teşkil edecek bir proje olduğunu düşünüyor, tüm gençlere başarılar diliyorum. Bu sefer 300'ü aşkın başvuruyu 5'e indirdik ve aralarından bir seçim yaptık ancak seçilmeyenlerin içinden de ileriye dönük çok iyi bir senarist,  yönetmen ya da oyuncu çıkabilir.”

Projede ilk kez yer alan Selçuk Yöntem, şöyle konuştu: Gençleri sanat ve sinema adına şevklendirip yönlendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kristal Kamera'nın üniversite öğrencilerini böyle bir ortamda profesyonellerle bir araya getirmesi bu açıdan büyük anlam taşıyor. Projenin önümüzdeki dönemde daha köklü, evrensel ve geniş kapsamlı olmasını, genç arkadaşlara daha fazla olanak tanınmasına vesile olmasını dilerim.”

Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın final gecesinde kamuoyunun beğenisine sunulan, Eda Erol, Bengi Öztürk, Özgür Özberk ve Bekir Aksoy'un rol aldığı filmler arasından birinci, Neredesin isimli kısa filmiyle Doğa Çakaloz oldu. Neredesin, gece kurulan hayallerin asla gerçeğe ulaşmadığını gösteren bir aşkı anlatıyor. 1992 doğumlu Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Doğa Çakaloz, Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'ndaki birincilik ödülüyle ilk kez bu alanda bir ödül kazanmış oldu.

Neredesin filmini izlemek için: https://goo.gl/jjJVxw
Gala gecesi görüntüleri için: https://goo.gl/zRa4k6
Gala gecesi fotoğrafları için: https://goo.gl/FQGhup

Kristal Kamera Hakkında:
Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre'yi Türk televizyonlarının unutulmaz yapımı Aşk-ı Memnu'dan sonra ikinci kez aynı projede buluşturan Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'na bu yıl 300'ün üzerinde başvuru yapıldı. Jürinin zorlu eleme sürecinden geçmeyi başaran finalistler için sinema sektörünün kamera arkasının kapıları aralandı. Finale hak kazanan beş kısa film eser sahibi arasından, final için çektiği yeni filmiyle sıyrılan birinci, Cannes Film Festivali'ne gitmeye hak kazandı.